Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Franța: Un migrant înarmat cu o drujbă l-a atacat pe șoferului unui camion, la Calais (VIDEO)

Franța: Un migrant înarmat cu o drujbă l-a atacat pe șoferului unui camion, la Calais (VIDEO)

Un articol de: - 03 Aug 2016, 18:56
Franța: Un migrant înarmat cu o drujbă l-a atacat pe șoferului unui camion, la Calais (VIDEO) Foto: twitter.com/newsfromfta Externe

Mai mulți migranți, dintre care unul înarmat cu o drujbă, au blocat camionul unui șofer belgian în Calais, Franța, încercând să-l împiedice să ajungă în Marea Britanie. Șeful șoferului a avertizat că ”vor exista victime” dacă situația nu va fi ținută sub control, informează RT.com.

Atacul a avut loc pe 1 august, în a doua zi de violențe comise de solicitanții de azil care încearcă să ajungă în Marea Britanie.

Un grup de migranți a construit o baricadă pe drumul care duce spre portul Calais și au incendiat-o încercând să-l forțeze pe șofer să oprească. După ce a văzut că unul dintre migranți agita drujba, șoferul a decis să treacă prin baricadă fără să oprească.

Franța: Un migrant înarmat cu o drujbă l-a atacat pe șoferului unui camion, la Calais

Migranții provin din tabăra de la Calais unde se află numeroase structuri ilegale care găzduiesc aproximativ 7.300 de solicitanți de azil care vor să ajungă în Marea Britanie.

În noaptea de dinaintea atacului, migranții au rupt un gard de protecție de pe drumul spre principalul port, au incendiat un camion și au spart geamurile unui taxi.

”Vor exista victime. Șoferii noștri sunt amenințați în fiecare noapte”, a declarat șeful șoferului, potrivit ziarului britanic Express.

O declarație similară a venit și din partea parlamentarului UKIP Mike Hookem.Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

”Dacă migranții se înarmează cu drujbe, atunci șoferii ar putea începe să se gândească că trebuie să se apere pentru că situația a scăpat de sub control, cu oamenii disperați să vină în Marea Britanie”, a declarat parlamentarul UKIP.

Poliția franceză depune eforturi pentru controlarea migranților din ”jungla de la Calais”, unde violențele izbucnesc frecvent. În urmă cu doar o săptămână, aproximativ 200 de etiopieni și afgani s-au implicat într-o încăierare în urma căreia imigrant afgan a fost înjunghiat mortal, iar alți șase au fost grav răniți.

Toate încercările anterioare ale autorităților franceze de a reloca ”jungla de la Calais” s-au lovit de opoziția ocupanților taberei, deși o mare parte din aceasta a fost demolată, iar numărul migranților de la Calais nu mai este atât de mare ca cel din aceeași perioadă a anului trecut.

Citeşte mai multe despre:   migranti,   atac,   sofer