Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Franţa vrea o reformă a acordului Schengen pentru reducerea fluxurilor masive de imigranţi

Franţa vrea o reformă a acordului Schengen pentru reducerea fluxurilor masive de imigranţi

Franţa vrea o reformă a acordului Schengen, care să permită reintroducerea controalelor la frontierele interne pentru a evita pătrunderea fluxurilor masive de imigranţi în ţară, potrivit ministrului francez pentru Afaceri Europene, Laurent Wauqiez.

Franţa a propus vineri o extindere a posibilităţilor de suspendare provizorie a prevederilor acordului şi de restabilire a controalelor la graniţele interne.

"Facem faţă aceleiaşi provocări, iar interesele noastre sunt comune. Răspunsul corect este o mai bună integrare. Avem nevoie de echipe de grăniceri comune, de nave şi programe pe care să le folosim în comun. Vom face şi propuneri în acest sens", a afirmat Wauqiez într-un interviu publicat de Journal du dimanche.

Ministrul a menţionat că nu se pune problema retragerii din acordul Schengen, ci a unei colaborări cu partenerii în vederea introducerii unei noi clauze.

"Franţa vrea să analizeze posibilitatea reintroducerii controalelor la graniţă în cazul unui aflux major către Uniunea Europeană", a spus oficialul.

"Europa nu înseamnă libera circulaţie a imigranţilor ilegali. Trebuie să învăţăm cu toţii lecţiile acestei crize, aşa cum am făcut şi atunci când a fost atacată moneda euro. Soluţia este o mai bună integrare. Între timp, avem nevoie de o frână de urgenţă în cazul unei crize majore", a declarat ministrul francez pentru Afaceri Europene.

Citeşte mai multe despre:   Franta\,   Schengen,   imigranti