Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Fukushima: Muncitorii pompează azot în reactorul 1 pentru a preveni o explozie

Fukushima: Muncitorii pompează azot în reactorul 1 pentru a preveni o explozie

Muncitorii de la Fukushima continuă lucrările la reactoarele avariate ale centralei, şi au început să pompeze azot în reactorul 1 al uzinei, pentru a preveni explozii de hidrogen, scrie Reuters..

Exploziile repetate de la alte trei reactoare au dus la o acumulare de hidrogen, care poate duce la noi deflagraţii.

Conducerea Companiei de Electricitate din Tokyo a menţionat că această măsura este una de precauţie şi că şansele unor noi explozii sunt “extrem de scăzute”. Potrivit autorităţilor, 6.000 de metri cubi de azot vor fi pompate în reactorul 1, iar muncitorii se pregătesc să repete operaţiunea şi la reactoarele 2 şi 3, preventiv.

Anterior, angajaţii centralei au reuşit să stopeze scurgerea de apă radioactivă în Oceanul Pacific, dar tot este nevoie să deverseze 11.500 de tone de apă contaminată înapoi în ocean, din cauza lipsei spaţiului de depozitare a uzinei.

Reprezentanţii TEPCO au spus că au înjectat agenţi chimcii pentru a solidifica solul în apropierea unei crăpături de la reactorul 2, care reprezenta sursa scurgerilor.

De când cutremurul din 11 martie a avariat sistemele de răcire, muncitorii au tot stropit reactoarele cu apă de mare, pentru a le răci, dar acum se confruntă cu o altă problemă: scurgerea apei înăuntrul şi pe sub reactoarele avariate.

Citeşte mai multe despre:   centrala nucleara,   explozie