Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Fukushima: Şase muncitori au fost puternic iradiaţi

Fukushima: Şase muncitori au fost puternic iradiaţi

Şase muncitori de la centrala nucleară Fukushima au fost puternic iradiaţi, însă continuă să lucreze la centrală, potrivit exploatantul instalaţiei, citat de AFP. Lucrătorii au fos expuşi unor radiaţii mai mari de 100 de milisievert, potrivit unui oficial din cadrul Tokyo Electric Power, care a adăugat că nu ştie ce responsabilităţi aveau muncitorii în momentul expunerii la radiaţii.

Agenţia de presă Kyodo a anunţat că reprezentanţii Tepco au declarat că cinci muncitori au fost expuşi unui nivel de radiaţii mai mare 100 milisievert, dar au fost îndemanţi să îşi continue munca, pentru că nu prezentau semne de expunere la radiaţii, informează The Guardian.

"Nu există niciun efect nociv asupra sănătăţii lor", a dat asigurări oficialul Takeo Iwamoto.

Conform limitei legale, doza maximă de radiații admisibilă este de 100 de milisievert, însă această limită a fost ridicată la 250 de milisievert, în cadrul operaţiunilor de urgenţă ce se desfășoară la centrala Fukushima. În condiții normale, doza admisibilă este de 50 de milisievert.

Două centrale aparţinând Tepco de la Fukushima sunt sunt oprite de la cutremurul cu magnitudinea de 9 pe scara Richer ce a avut loc pe 11 martie, explozia de la centrală producând avarii la sistemele de răcire ale instalaţiei.

Citeşte mai multe despre:   radiatii,   Japonia