Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Fukushima: Zona de evacuare extinsă din nou. 5.000 de persoane şi-au părăsit casele

Fukushima: Zona de evacuare extinsă din nou. 5.000 de persoane şi-au părăsit casele

Locuitorii din două localităţi din prefectura Fukushima au fost evacuaţi de autorităţi, întrucât zona de evacuare a fost extinsă din nou iar lucrările de reparaţie sunt întârziate, anunţă BBC.

Localnicii din Kawamata şi Iitate, aflate la 30 de km de centrala nucleară, şi-au părăsit locuinţele pentru a petrece prima lor noapte în centre de evacuare.

Aproximativ 5.000 de persoane au fost mutate în hoteluri, cămine sau alte adăposturi din jurul oraşelor. Se aşteaptă noi evacuări în următoarele zile.

 „Ştiu că sunteţi îngrijoraţi dar vom depăşi împreună greutăţile”, a spus primarul oraşului Kawamatam Michio Furukawa.

Inginerii japonezi au abandonat ultimele încercări de a stabiliza reactorul 1 al centralei de la Fukushima, după ce barele de combustibil topite au spart o breşă în clădire.

Potrivit operatorului centralei de la Fukushima, incidentul a dus la scurgerea unei cantităţi de 3.000 de tone de apă contaminată în partea inferioară a reactorului.

Decizia de mărire a zonei de evacuare a fost stabilită luna trecută, întrucât autorităţile nipone se aşteptau ca nivelul radiaţiilor să crească, făcând evacuarea obligatorie.

Citeşte mai multe despre:   Fukushima,   radiatii,   Japonia