Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Fundația lui Bill Gates investește în toaleta care funcționează cu energie solară

Fundația lui Bill Gates investește în toaleta care funcționează cu energie solară

Cel mai important filantrop din lume a oferit un premiu în valoare de 100.000 de dolari universității americane California Institute of Technology pentru cercetările făcute asupra sistemului autonom, pe bază de energie solară, ce reciclează apa și descompune deșeurile umane în energie care poate fi stocată.

Bill Gates se axează pe nevoia unui nou tip de toaletă ca fiind o parte importantă a măsurilor fundației sale de a îmbunătăți starea de sănătate a celor din lumea a treia. Defecarea în mediul deschis duce la probleme sanitare care duc la rândul lor moartea a 1,5 milioane de copii sub cinci ani în fiecare an, a declarat Gates, conform Reuters, iar toaletele tradiționale nu reprezintă un răspuns la problemă, deoarece au nevoie de o infrastructură complexă de canalizare și folosesc prea multă apă.

Co-fondatorul Microsoft Corp dorește să schimbe situația prin exemplul propriu, investind în noi tehnologii pentru toaletă, despre care spune că nu s-a schimbat fundamental de când s-a inventat toaleta la care se trage apa, în 1775.

Pe lângă ajutorul dat lumii a treia, o toaletă pe bază de energie solară ar prezenta avantaje importante și pentru țările dezvoltate, mai consideră Gates.

Fundația sa a anunțat marți că acordă fonduri de 3,4 milioane pentru proiecte legate de toalete, la care lucrează diverse organizații, astfel ducând investițiile din cadrul „Provocării de a reinventa toaleta” la 6,5 milioane.

În jur de 2,6 miliarde de oameni, sau 40 la sută din populația lunii – cei mai mulți în Afirca Subsahariană și sudul Asiei – nu au acces la servicii sigure de sanitație și sunt forțați să defecheze afară, conform lui Gates.

Citeşte mai multe despre:   Bill Gates,   toaleta,   Microsoft