Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Sezonul furtunilor tropicale din Asia: Avioanele ținute la sol din cauza pandemiei de coronavirus au risc mare de avarii

Sezonul furtunilor tropicale din Asia: Avioanele ținute la sol din cauza pandemiei de coronavirus au risc mare de avarii

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 03 Iun 2020, 09:06
Sezonul furtunilor tropicale din Asia: Avioanele ținute la sol din cauza pandemiei de coronavirus au risc mare de avarii Externe

Companiile aeriene, aeroporturile și asiguratorii din Asia se așteaptă la posibilitatea unor daune neobișnuit de mari, pe măsură ce începe sezonul furtunilor tropicale din regiune, deoarece sute de aeronave sunt ținute la sol de pandemia de coronavirus și nu pot fi mutate cu ușurință.

Aeroporturile majore din regiunile vulnerabile la furtuni, cum ar fi Hong Kong, Taiwan, Japonia, Filipine, Thailanda și India au fost transformate efectiv în parcări gigantice, deoarece restricțiile de călătorie COVID-19 sufocă cererea.

„Dacă aveți acele aeronave pe teren, vă puteți imagina să le recuperați și să funcționeze într-un spațiu scurt de timp nu este un lucru ușor”, a spus Gary Moran, șeful aviației asiatice la brokerul de asigurări Aon. „Provocarea este că poate să vină un taifun sau un uragan și că vor fi multe aeronave care nu vor putea fi mutate la timp”.KAUFLAND / LIDL / CARREFOUR / PROFI / MEGA IMAGE / AUCHAN. ANUNŢUL CE AFECTEAZĂ TOŢI CLIENŢII DIN ROMANIA

Asigurătorii de linii aeriene, care sunt deja în vizor pentru a restitui porțiuni mari de prime de risc de accident, din cauza punerii la sol, se confruntă acum cu riscul mai mare decât de obicei prezentat de faptul că o mulțime de avioane sunt grupate pe aeroporturi, au spus specialiștii din industrie.

"Un eveniment ar putea crea pagube care costă milioane pentru reparații, poate chiar mai aproape de sute de milioane în funcție de aeronava implicată", a declarat James Jordan, un asociat principal la cabinetul de avocatură din Asia HFW, industria aerospațială și de asigurare.

 

Precauții suplimentare asupra aeronavelor, pentru sezonul furtunilor tropicale

 

În ceea ce privește ghidurile care urmează să fie emise operatorilor aeroporturilor în această săptămână, observate de Reuters, grupul comercial Airports Council International (ACI) avertizează că zborul avioanelor în afara pericolului, practic în timp normal, este posibil să nu se poată realiza. Acesta spune că ar putea fi necesare precauții suplimentare, cum ar fi mai multe legături.

Evenimentele meteo extreme, cum ar fi uraganele, taifunele și ciclonii reprezintă un pericol de sezon în multe zone ale lumii, iar în contextul COVID oferă un strat suplimentar de pericol, cu multe aeroporturi care adăpostesc un număr mai mare de aeronave parcate”, a declarat directorul general al ACI, Angela Gittens, într-o declarație către Reuters.

Aeroportul internațional Ninoy Aquino din Manila are atât de multe aeronave la sol încât folosesc o pistă pentru parcare, potrivit unui purtător de cuvânt al Autorității Aviației Civile din Filipine.

Autoritatea de aviație din Taiwan a declarat că a solicitat aeroporturilor să organizeze întâlniri de pregătire a taifunului cu 36 de ore în avans în acest an, în loc de 24 de ore, pentru a oferi companiilor aeriene suficient timp pentru a solicita parcări.

Aeroportul internațional din Hong Kong a declarat că are 150 de avioane parcate și că au fost deja întreprinse măsuri de precauție pentru majoritatea ca parte a pregătirilor pentru sezonul furtunilor tropicale.

Aeroporturile vor trebui, de asemenea, să se asigure că nu au niciun echipament liber care prezintă un risc pentru avioane sau că ar putea face față cererilor de la asigurătorii de linii aeriene, a spus Moon.

"Aeroportul trebuie să mențină un mediu sigur pentru aeronavă", a declarat el, adăugând că  „aceasta este datoria lor de îngrijire”.

 

Citeşte mai multe despre:   coronavirus,   Asia