Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe G7 pregătește o declarație pe coronavirus, dar ciorna NU cuprinde niciun fel de apel direct la cheltuieli guvernamentale mai mari

G7 pregătește o declarație pe coronavirus, dar ciorna NU cuprinde niciun fel de apel direct la cheltuieli guvernamentale mai mari

Un articol de: Vladimir Ionescu - 03 Mar 2020, 10:49
G7 pregătește o declarație pe coronavirus, dar ciorna NU cuprinde niciun fel de apel direct la cheltuieli guvernamentale mai mari Foto: pixabay.com Externe

Grupul celor Șapte (G7) națiuni pregătește o declarație, care să pună bazele unu plan pentru armonizarea efectelor economice pe care le are epidemia de coronavirus, dar ciorna nu cuprinde niciun apel direct pentru efectuarea de cheltuieli guvernamentale, susține un oficial din G7, marți, potrivit Reuters.

Într-o declarație, ce va fi publicată cel mai probabil marți sau miercuri, statele G7 vor pleda pentru cooperare astfel încât să fie diminuat impactul economic al Covid-19, mai spune oficialul, sub condiția anonimatului.

Vestea a dezamăgit piețele financiare, care așteaptă măsuri mai explicite în sprijinul celor șapte puteri industriale majore. Stephen Innes, șeful departamentului pentru strategii de piață de la AxiCorp, spune că un astfel de mesaj nu este cel așteptat de actorii economici. 

În orice caz, estimările privind acțiunile SUA au alunecat pe teritoriu negativ, în timp ce dolarul a pierdut teren în fața yenului nipon.

„În acest moment, nu cred că G7 este dispus să dea drumul stimulentelor și își păstrează tunurile fiscale pentru o dată ulterioară, când vor putea să cuantifice mai bine șocurile provocate de Covid-19”, a explicat Ynnes. 

Totuși, spune oficialul anonim menționat anterior, limbajul din declarație ar putea fi schimbat, având în vedere că reprezentanții statelor G7 sunt încă în negocieri.


 

Citeşte mai multe despre:   G7