Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Gabriel Oprea, despre JAI: Patru țări nu au fost de acord cu "cotele obligatorii". Prin tot ceea ce face România la graniță, acționează ca o țară din spațiul Schengen (VIDEO)

Gabriel Oprea, despre JAI: Patru țări nu au fost de acord cu "cotele obligatorii". Prin tot ceea ce face România la graniță, acționează ca o țară din spațiul Schengen (VIDEO)

Un articol de: - 15 Sep 2015, 14:58
Gabriel Oprea, despre JAI: Patru țări nu au fost de acord cu "cotele obligatorii". Prin tot ceea ce face România la graniță, acționează ca o țară din spațiul Schengen (VIDEO) Foto: gov.ro Externe

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a declarat marți, că la Consiliul Justiție și Afaceri Interne (JAI), la care a participat luni, nu a fost un consens pe cote obligatorii de refugiați, patru țări opunându-se , Slovacia, Cehia, Letonia și România.

"S-a votat în unanimitate distribuirea celor 40.000 de migranți din aprilie. România s-a anganjat la 1.758, după care lucrurile s-au complicat. Am fost de acord la toate punctele mai puțin la cote obligatorii pentru cei 120.000 de migranți. Patru țări au susținut această idee (n.r. de respingere a cotelor obligatorii) : Slovacia, Cehia, Letonia și România. Nu a fost un consens în această problemă", a spus Oprea.

Acesta a mai spus că nu s-a vorbit în JAI despre aderarea României la spațiul Schengen.

"Nu, nu s-a vorbit despre aderarea României. Am spus că prin tot ceea ce face România la graniță, acționează ca o țară din spațiul Schengen", a mai spus acesta.

Gabriel Oprea, despre JAI: Patru țări nu au fost de acord cu "cotele obligatorii"


Citeşte mai multe despre:   Gabriel Oprea,   migranti