Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Gaddafi i-a trimis o scrisoare lui Obama: Îi urează succes la alegeri, dar îl roagă să înceteze atacurile

Gaddafi i-a trimis o scrisoare lui Obama: Îi urează succes la alegeri, dar îl roagă să înceteze atacurile

Liderul libian, Muammar Gaddafi a făcut un apel direct la adresa preşedintelui american Barack Obama, miercuri, printr-o scrisoare, în care îl ruga să înceteze “războiul nedrept” şi i-a urat succes la alegerile de anul viitor, scrie Newser.

În scrisoarea de trei pagini, obţinută de The Associated Press, Gaddafi îl imploră pe Obama să înceteze acţiunea aeriană desfăşurată de NATO, pe care a numit-o “un război nedrept împotriva unor oameni mici dintr-o ţară în proces de dezvoltare”.

“Eşti un om destul de curajos pentru a anula o acţiune greşită”, se arată în scrisoarea lui Gaddafi, trimisă la Departamentul de Stat şi dusă apoi la Casa ALbă, potrivit unui oficial american, care a văzut scrisoarea.

“Pentru pacea mondială..Prietenia dintre popoarele noastre..pentru grija economiei şi cooperarea împotriva terorii, tu eşti în măsură să ţii NATO departe de Libia”, a scris Gaddafi.

Ofiţerul de presă de la Casa Albă, Jay Carney, a confirmat că instituţia a primit o scrisoare de la Muammar Gaddafi.

În scrisoarea trimisă miercuri, liderul libian spune că ţara sa a fost rănită mai mult moral decât psihic de către campania NATO şi că o societate democratică nu poate fi construită prin rachete şi nave militare. A menţionat de asemenea că duşmanii săi, care controlează în prezent oraşul Benghazi, sunt membri grupării al-Qaida.

“În ciuda tuturor celor întâmplate, tu vei rămâne fiul nostru orice s-ar întâmpla. Noi ne rugăm ca tu să rămâi preşedintele Americii. Noi sperăm că vei câştiga noile alegeri, din 2012”, a conchis Gaddafi.

Scrisoarea, datată din 5 aprilie 2011, în Tripoli, a fost semnată de “ Muammar Gaddafi, Liderul Revoluţiei”.

Citeşte mai multe despre:   Muammar Gaddafi,   obama,   scrisoare,   atac