Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Gaddafi, încolțit de rebelii care au cucerit Tripoli. O prezentatoare TV, cu pistolul în direct

Gaddafi, încolțit de rebelii care au cucerit Tripoli. O prezentatoare TV, cu pistolul în direct

Confruntări violente s-au desfășurat la Tripoli în jurul reşedinţei liderului libian Muammar Gaddafi, după ce rebelii au reuşit să preia controlul asupra mai multor cartiere ale capitalei libiene.

Tancuri au ieşit luni dimineaţă din complexul rezidenţial al lui Khadafi şi au deschis focul asupra rebelilor. Într-o intervenţie audio, liderul libian i-a condamnat pe "trădătorii" care colaborează cu NATO.

După o noapte de confruntări violente, rebelii libieni au preluat controlul asupra unei mari părţi a capitalei Tripoli. Ei au sărbătorit victoria în Piaţa Verde, centrul simbolic al regimului lui Khadafi. Confruntările au continuat în jurul reşedinţei liderului libian, de unde au ieşit mai multe tancuri care au deschis focul asupra rebelilor.

Muammar Gaddafi a susţinut un discurs avertizând că înlăturarea lui ar avea consecinţe grave.

„Trădătorii se pregătesc pentru desfăşurarea forţelor de ocupaţie ale NATO în Tripoli, ceea ce înseamnă ocuparea Libiei. Vă spun, trebuie să veniţi la Tripoli pentru a apăra capitala şi pentru a o purifica de trădătorii de pe străzi”, a spus liderul libian.

Purtătorul de cuvânt al regimului Gaddafi a declarat că luptele din Tripoli s-au soldat cu 1.300 de morţi.

De cealaltă parte, rebelii libieni au anunţat arestarea unuia dintre fiii lui Khadafi, presupusul său moştenitor, Seif al-Islam.. Acesta a fost acuzat împreună cu tatăl său de crime împotriva umanităţii, de Tribunalul Penal Internaţional de la Haga. Un alt fiu, Mohammed, este în arest la domiciliu. Mohammed răspundea de telecomunicaţiile libiene.

Imagini șocante pot fi văzute nu numai pe străzile capitalei libiene, ci și la televizor, unde o prezentatoare TV a fluturat un pistol în direct, amenințând că toți cei din televiziune sunt gata să devină martiri.

"Cu această armă, mor sau ucid astăzi. Nu veţi prelua controlul asupra televiziunii, asupra Tripoli sau a Libiei. Suntem toţi înarmaţi şi vrem să devenim martiri", spune prezentatoarea.

O prezentatoare TV de la televiziunea de stat din Libia agită un pistol în direct
Embed:
Citeşte mai multe despre:   Muammar Gaddafi,   rebeli,   pistol