Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Gaddafi nu renunță la putere: Nu îmi voi părăsi ţara şi mă voi lupta până la moarte

Gaddafi nu renunță la putere: Nu îmi voi părăsi ţara şi mă voi lupta până la moarte

Într-un discurs transmis vineri la televiziunea publică, liderul libian Muammar Gaddafi a declarat că nu va renunţa la putere şi le-a cerut Franţei şi Statelor Unite să negocieze cu el o ieşire din criză în Libia, informează AFP. NATO "trebuie să abandoneze orice speranţă privind plecarea lui Muammar Gaddafi. Nu am o funcţie oficială la care să renunţ. Nu îmi voi părăsi ţara şi mă voi lupta până la moarte", a declarat Gaddafi în alocuţiunea sa, în cadrul unei ceremonii care marchează 100 de ani de la o bătălie împotriva forţelor de ocupaţie italiene în Libia.

Reiterând că libienii îl "iubesc", Gaddafi a afirmat că pentru ei este "mai sfânt decât împăratul Japoniei pentru poporul său".

"Sunt sfânt pentru poporul libian, sunt un simbol şi un tată pentru ei", a declarat liderul libian.

"Suntem dispuşi să negociem cu Franţa şi Statele Unite dar fără condiţii", a declarat liderul libian. "Nu ne vom preda niciodată dar vă chem la negocieri. Dacă vreţi petrol, vom încheia contracte cu companiile voastre, nu merită un război", a continuat Gaddafi.

Liderul libian a cerut forţelor NATO să îşi retragă aeronavele din Libia: "Putem să ne rezolvăm problemele între libieni fără să ne luptăm, retrageţi-vă flotele şi avioanele".

Mai mult, Gaddafi a afirmat că rebelii care luptă împotriva forţelor sale "sunt terorişti care nu sunt din Libia, ci veniţi din Algeria, Egipt, Tunisia şi Afganistan".

"Ne vom lupta cu ei, copii, femei şi bătrâni, dar fără arme", a declarat liderul libian.

Gaddafi refuză să părăsească ţara

Citeşte mai multe despre:   Muammar Gaddafi,   Libia,   NATO,   Franta\,   Statele Unite,   negocieri