Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Gafă jenantă a ministrului Carmen Dan: A intervenit cu un răspuns care a pus UE într-o postură dificilă deşi întrebarea nu îi era adresată

Gafă jenantă a ministrului Carmen Dan: A intervenit cu un răspuns care a pus UE într-o postură dificilă deşi întrebarea nu îi era adresată

Un articol de: B1.ro - 08 Mar 2019, 11:57
Gafă jenantă a ministrului Carmen Dan: A intervenit cu un răspuns care a pus UE într-o postură dificilă deşi întrebarea nu îi era adresată Foto: Facebook/Carmen Dan Externe

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a oferit un moment extrem de stânjenitor la Bruxelles în timpul unei conferinţe comune susţinute cu Comisarul pentru Migrație și Afaceri Interne, Dimitris Avramopoulos.

În contextul în care Arabia Saudită a scăpat de pe lista neagră a UE a țărilor și entităților vinovate de spălare de bani și finanțarea terorismului, după o decizie în unanimitate a ambasadorilor UE, un jurnalist de la Al Jazeera dacă nu cumva a intervenit aici un lobby saudit, mai ales că niște șeici arabi se plimbau astăzi prin Parlament mulțumind pentru sprijin.

Deşi întrebarea era adresată comisarului european care era pregătit pe subiect, Carmen Dan a intervenit ea să răspundă şi a oferit o "bâlbă" care a pus situaţia într-o lumină foarte proastă. A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Carmen Dan a spus că întocmirea acelei liste negre de către Comisie, "ca și procedură”, cum a spus dumneaei, “nu a fost tocmai transparentă”. Și a repetat, Carmen Dan, că miniștrii, deși au votat lista, au atras atenția Comiei că procedura stabilirii listei nu a fost transparentă, arată Radio Europa Liberă.

Comisarul Avamopoulos a fost nevoit să intevină și să spună că nu există lobbying în instituțiile europene. El a insistat, în numele Comisiei, că întreaga Comisie regretă faptul că s-a lovit de un refuz al Consiliului (condus teoretic azi de Carmen Dan) de a accepta toate măsurile propuse pentru lupta împotriva spălării banilor și a finanțării terorismului… contrazincând-o astfel pe Carmen Dan care îl privea cu căștile traducerii pe cap, mai povesteşte sursa menţionată.

"Carmen Dan a încercat să repare, spunând că, uite, e nevoie de “dialog constructiv”.

Evident că presa a insistat, repunându-i întrebarea: — Cum adică “procedura de redactare a listei negre nu a fost transparentă”? 

Pricepând ce a făcut, Carmen Dan a încercat să dea înapoi: — "N-aș vrea să transform această listă într-un subiect de dezbatere."

Desigur că tocmai acesta era subiectul de dezbatere, așa că presa a revenit: — Cum adică “procedura nu a fost transparentă”? 

Iar Carmen Dan: -- “În această problemă nu a fost decât o solicitare de reluare a unei proceduri în consens cu Consiliul”… Și conferința de presă s-a încheiat", mai povestesc jurnaliştii de la Radio Europa Liberă.
 

Citeşte mai multe despre:   Carmen Dan,   Arabia Saudita