Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Galicia și Insulele Canare restricționează fumatul în aer liber, pe fondul noilor focare de COVID-19. Alte opt regiuni din Spania iau în calcul o asemenea măsură

Galicia și Insulele Canare restricționează fumatul în aer liber, pe fondul noilor focare de COVID-19. Alte opt regiuni din Spania iau în calcul o asemenea măsură

Un articol de: Vladimir Ionescu - 13 Aug 2020, 17:41
Galicia și Insulele Canare restricționează fumatul în aer liber, pe fondul noilor focare de COVID-19. Alte opt regiuni din Spania iau în calcul o asemenea măsură foto: Pixabay Externe

Galicia și Insulele Canare, două comunități autonome ale Spaniei, au restricționat fumatul în spații publice deschise în situațiile în care nu se poate garanta meținerea distanței fizice de doi metri între persoane, ca parte din restricțiile pentru a limita și preveni răspândirea COVID-19, în condițiile în care regatul se confruntă cu apariția mai multor focare. La rândul lor, autoritățile din alte regiuni ale națiunii iberice iau și ele în calcul implementarea unei astfel de măsuri.
 

Galicia și Insulele Canare restricționează fumatul în aer liber, pe fondul noilor focare de COVID-19


 

Galicia a înregistrat, miercuri, 816 cazuri confirmate de infecție cu noul coronavirus – cu 103 îmbolnăviri în plus față de ziua anterioară, după cum arată datele furnizate de Ministerul spaniol al Sănătății.

Noua restricție a fost publicată în gazeta galiciană în 12 august și stipulează că „fumatul nu va fi permis decât dacă (...) menținerea distanței de doi metri între persoane poate fi garantată în fiecare moment”, potrivit Euronews.

Dacă Galicia a fost comunitatea autonomă care a făcut primul pas, Insulele Canare au devenit a doua regiune a Spaniei care interzice, începând de vineri, fumatul pe stradă și în alte spații publice, precum terasele, în scenariul în care nu se poate garanta distanța de siguranță de doi metri între persoane, conform El Pais.

Autoritățile din Insulele Canare au trecut la o abordare mai dură în lupta cu pandemia de COVID-19, dat fiindcă au depistat 28 de focare de infecție cu noul coronavirus, care au condus la confirmarea a 268 de îmbolnăviri și la depistarea a 745 de persoane cu rol de contact direct.
 

Alte opt regiuni din Spania iau în calcul o asemenea măsură


 

Galicia și Insulele Canare sunt primele regiuni ale Spaniei care restricționează fumatul în spații publice deschise, dar exemplul lor ar putea fi urmat și de alte comunități autonome. În acest moment, Madrid, Andaluzia, Castilla-La Mancha, Castilla și Leon, Valencia, Asturias, Cantabria și Navarra evaluează posibilitatea de a implementa o măsură de acest gen.

Nu ar fi prima restricție care este introdusă pe plan local, iar ulterior se extinde la nivelul întregii țări. Așa s-a întâmplat și cu obligativitatea portului de mască, care deși la început a fost implementată doar în anumite comunități autonome spaniole, de vineri va fi valabilă pe întreg teritoriul regatului.

La nivel național, Spania a confirmat aproape 377.000 de cazuri de COVID-19, la circa 7,5 milioane de teste. Totodată, regatul a contabilizat circa 28.500 de decese în rândul persoanelor depistate cu infecție cu noul coronavirus.

În schimb, la nivel global, bilanțul îmbolnăvirilor depistate se îndreaptă vertiginos spre 21 de milioane. În toată lumea, peste 748.000 de persoane diagnosticate cu COVID-19 au murit, potrivit datelor centralizate joi de Worldometer.VREME EXTREMĂ în România! A început să ningă abundent

Citeşte mai multe despre:   Spania