?>
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Gambia a scurtat săptămâna de lucru la 4 zile: Angajații vor avea mai mult timp pentru agricultură și rugăciune

Gambia a scurtat săptămâna de lucru la 4 zile: Angajații vor avea mai mult timp pentru agricultură și rugăciune

Guvernul din Gambia a reglementat prin intermediul unui act normativ ca săptămâna de lucru să fie scurtată la doar 4 zile.

Decizia adoptată vizează însă numai pentru sectorul public, nu și sectorul privat, informează BBC.

Cu toate acestea, angajații de la buget vor munci în continuare 40 de ore pe săptămână, dar ziua de vineri va rămâne zi liberă.

Inițiativa a fost luată pentru a le "permite oamenilor din Gambia să dedice mai mult timp rugăciunii, vieţii sociale şi agriculturii", a declarat preşedintele Jammeh Yahya.

Obţinerea unei săptămâni mai scurte de lucru a fost, pe parcursul anilor, pe agenda mai multor state din lume. Oregon şi Texas au vrut în urmă cu câţiva ani să impună această măsură, însă proiectul legislativ nu a trecut în cele din urmă.

În Olanda săptămâna de lucru cu doar patru zile este la fel de practicată, însă nu reglementată. Aici unul din trei lucrători munceşte part-time sau 40 de ore în doar patru zile.

În Marea Britanie programul de doar patru zile la lucru este des practicat de către jurnalişti, care petrec în total 40 de ore la lucru însă pe schimburi mari.

 

Citeşte mai multe despre:   Africa,   munca,   angajati
 
 
 
Loading...