Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Gaz pe focul din Golf: Iranul trimite nave de război spre Oman

Gaz pe focul din Golf: Iranul trimite nave de război spre Oman

Un articol de: - 11 Iun 2017, 21:23
Gaz pe focul din Golf: Iranul trimite nave de război spre Oman Externe

Marina iraniană a trimis o flotilă în misiune către Oman, care va intra apoi în apele internaționale, transmite media locală citată de RT.

Duminică, flotila 47 formată din distrugătorul Alborz și nava logistică de război Bushehr, au plecat din portul sudic de la Bandar Abbas după o ceremonie la care a participat comandantul misiunii, viceamiralul Habibollah Sayyari, transmite agenția Tasnim.
Din Oman, navele se vor îndrepta spre Golful Aden și spre apele internaționale din nordul Oceanului Indian.    

În același timp, flotila 46, compusă din distrugătorul Sabalan și nava logistică de război Lavan, se întoarce în Iran după o misiune de două luni de securizare a rutelor navale și protejare a navelor comerciale și petroliere din Golful Aden. Marina iraniană patrulează în regiune din 2008 ca parte a eforturilor internaționale antipiraterie.  

"La ora actuală, există o nesiguranță controlată în Golful Aden și am reușit să escortăm peste 4.000 de petroliere și nave de marfă în regiuni sigure, fără a perturba planurile noastre de export și  import", a declarat duminică viceamiralul Sayyari agenției Fars.

Golful Aden, care se află între Capul Horn din Africa și vârful sudic al Peninsulei Arabe, se confruntă cu multiple amenințări de securitate. Conflictul în curs de desfășurare din Yemen între guvernul susținut de saudiți și rebelii Houthi susținuți de Iran a dus la atacarea mai multor nave în zonă. Între timp, pirații din Somalia au profitat de haos pentru a lansa raiduri asupra navelor comerciale care tranzitează zonă, una dintre cele mai aglomerate căi de transport maritim petrolier din lume.

 

Citeşte mai multe despre:   Iran