Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Cel mai important adversar al lui Viktor Orban a depus plângere împotriva Ungariei la Curtea Europeană a Drepturilor Omului

Cel mai important adversar al lui Viktor Orban a depus plângere împotriva Ungariei la Curtea Europeană a Drepturilor Omului

Un articol de: B1.ro - 24 Sep 2018, 21:15
Cel mai important adversar al lui Viktor Orban a depus plângere împotriva Ungariei la Curtea Europeană a Drepturilor Omului Externe

Ungaria a fost reclamată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) de cel mai important adversar al premierului Viktor Orban.
Fundaţia Open Society (Fundaţia pentru o Societate Deschisă) a miliardarului George Soros, care finanţează numeroase ONG-uri în Ungaria şi în întreaga lume, a anunţat luni că a depus plângere la CEDO din cauza măsurilor luate de Budapesta care au drept scop îngrădirea activităţilor sale umanitare în Ungaria.

Plângerea vine după ce, pe 20 iunie, Parlamentul Ungariei a adoptat pachetul de legi numit 'Stop Soros', care face posibilă incriminarea ajutorului acordat de ONG-uri solicitanţilor de azil, o inţiativă controversată a guvernului Viktor Orban, scrie Agerpres, citând AFP.

Legea ungară impune o taxă de 25% pe donaţiile din străinătate către ONG-urile care susţin migraţia în Ungaria şi prevede o pedeapsă de până la un an de închisoare pentru orice individ care acordă ajutor unei persoane care intră ilegal în Ungaria dintr-o ţară din afara spaţiului Schengen, dacă viaţa persoanei în cauză nu este în pericol imediat.

Fundaţia lui Soros consideră că aceste legi contravin convenţiilor europene privind libertatea de exprimare şi de asociere şi expun 'o serie de activităţi legitime riscului urmăririi penale'.
'Există doar un singur lucru pe care această legislaţie îl va opri şi acesta este democraţia', a estimat organizaţia.

Fundaţia pentru o Societate Deschisă a anunţat în luna august relocarea activităţilor sale de la Budapesta la Berlin, denunţând o politică 'represivă' a autorităţilor ungare.
 

Citeşte mai multe despre:   George Soros,   Open Society Foundation,   Ungaria,   CEDO,   Viktor Orban