Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Germania a inclus România pe lista roșie. Noile restricții de care se lovesc românii, la intrarea în țară

Germania a inclus România pe lista roșie. Noile restricții de care se lovesc românii, la intrarea în țară

Un articol de: Catinca Giosanu - 25 Sep 2020, 12:53
Germania a inclus România pe lista roșie. Noile restricții de care se lovesc românii, la intrarea în țară Sursa Foto: Hepta Externe

Autoritățile din Germania au luat noi măsuri împotriva românilor care vin din zone cu risc epidemiologic. Astfel, la intrarea în țară, toți cei care călătoresc din Capitală sau din celelalte 12 județe în care s-au înregistrat creșteri mari ale numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2 au obligația de a se autoizola pentru o perioadă de 14 zile.

 

 

Germania a inclus România pe lista roșie

 

 

Printre cele 13 județe include de Germania pe lista zonelor de risc pentru COVID-19 se află și municipiul București. Prin urmare, toate persoanele care vin din aceste zone și intră în Germania sunt obligate să se autoizoleze pentru o perioadă de două săptămâni.

Există însă și mici excepții. Mai exact, potrivit informațiilor din presă, persoanele care prezintă la intrarea în țară un test negativ COVID-19, făcut cu cel mult 48 de ore înainte de a intra în Germania nu mai sunt obligate să intre în izolare.

 

 Mircea Badea şi-a arătat WhatsApp-ul la televizor, iar oamenii N-AU PUTUT CREDE când au văzut ce are în conversaţii

Care sunt județele incluse în zonele de risc de către autoritățile Germane

 

 

Ca urmare a actualizării listei cu ”zonele de risc”, a fost introdus în categoria de risc și județul Covasna.

La acest moment, ținând cont de aceste ultime decizii ale autorităților germane, alături de municipiul București, 12 județe din România se află pe lista „zonelor de risc”: Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Covasna, Iași, Ilfov, Neamț, Prahova, Vaslui, Vâlcea.

Potrivit informărilor transmise de Ministerul Afacerilor Externe (MAI) anterior, județele retrase din listă până în prezent sunt următoarele: Argeș (la 16.09), Buzău (la 09.09), Dâmbovița (la 16.09), Galați (09.09), Gorj (la 02.09), Ialomița (la 20.08), Mehedinți (la 20.08), Neamț (la 02.09, dar reintrodus la 16.09), Timiș (la 20.08) și Vrancea (la 09.09).

Conform informațiilor comunicate public de autoritățile germane, persoanele care intră în Republica Federală Germania venind din „zonele de risc” sunt obligate să completeze un „formular de debarcare”.

Totodată, toate persoanele care intră în Republica Federală Germania după ce s-au aflat într-una din „zonele de risc” oricând în ultimele 14 zile înainte de sosire sunt obligate să efectueze autoizolarea la domiciliu sau în alte spații de cazare adecvate pentru o perioadă de 14 zile de la sosire.

 

 

România a raportat ieri un număr mare de infectări

 

 

Până ieri, 24 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 118.054 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.639 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 482 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Distribuția pe județe a acestor cazuri o regăsiți în tabelul de mai jos.

Până ieri, 4.591 de persoane diagnosticate cu infecție cu Covid-19 au decedat.

Citeşte mai multe despre:   Germania