Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Germania ar putea prelungi lockdown-ul până la 15 februarie. Ședință tensionată între Angela Merkel și premierii landurilor germane. Situația școlilor, în centrul divergențelor

Germania ar putea prelungi lockdown-ul până la 15 februarie. Ședință tensionată între Angela Merkel și premierii landurilor germane. Situația școlilor, în centrul divergențelor

Un articol de: Vladimir Ionescu - 19 Ian 2021, 22:40
Germania ar putea prelungi lockdown-ul până la 15 februarie. Ședință tensionată între Angela Merkel și premierii landurilor germane. Situația școlilor, în centrul divergențelor foto: Hepta.ro / DPA Images / Bernd von Jutrczenka Externe

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, efectuează marți o întâlnire în sistem de videoconferință cu premierii celor 16 landuri germane, într-o ședință în care sunt analizate măsurile naționale pentru combaterea pandemiei de COVID-19, pe fondul îngrijorărilor că noile mutații ale coronavirusului ar putea conduce la o nouă creștere a cazurilor de îmbolnăvire.

Printre măsurile luate în calcul se numără prelungirea lockdown-ului până la jumătatea lunii februarie, dar și introducerea măștilor medicinale la cumpărături și în sistemul de transport public – este vorba despre măștile de tip KN95 și FFP2. Ca parte din noul set de restricții, școlile ar putea rămâne închise până pe 15 februarie.

Deși ședința a început de ore bune, ea nu s-a terminat nici acum și divergențele par să se concentreze pe situația școlilor. Angela Merkel a fost atât de iritată de turnura pe care au luat-o discuțiile, că la un moment dat chiar a fost nevoie de o pauză.

Guvernul federal al Germaniei a înăsprit treptat lockdown-ul, iar acum l-ar putea prelungi după 31 ianuarie. Noua variantă de coronavirus – care a generat o creștere rapidă a numărului de cazuri în arhipelagul britanic – i-a îngrijorat pe experți. Specialiștii se tem că, în absența unor măsuri mai dure, tulpina s-ar putea răspândi rapid și în Germania. Prin urmare, Angela Merkel și premierii landurilor au decis să se întâlnească mai repede decât era programat inițial, transmite Associated Press preluată de Bay News 9.

Restaurantele, majoritatea magazinelor și școlile au fost deja închise, iar măsurile ar putea fi prelungite. Se discută și despre posibilitatea introducerii unor restricții de circulație pe timp de noapte, dar și despre o promovare mai bună a telemuncii.

Citeşte mai multe despre:   Germania,   pandemie de coronavirus,   Angela Merkel