Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Germania ar putea opri zborurile internaționale de teama răspândirii noilor tulpini ale coronavirusului

Germania ar putea opri zborurile internaționale de teama răspândirii noilor tulpini ale coronavirusului

Un articol de: Elena Stanciu - 26 Ian 2021, 18:31
Germania ar putea opri zborurile internaționale de teama răspândirii noilor tulpini ale coronavirusului Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA Externe

Germania ia în calcul oprirea tuturor zborurilor internaționale ca măsură de prevenire a răspândirii pe teritoriul țării a noilor tulpini ale coronavirusului, a anunțat, marți, ministrul Internelor, Horst Seehofer, potrivit dw.com. Autoritățile germane se gândesc inclusiv la închiderea frontierelor în regiunile în care sunt depistate cazuri de infectare cu noile tulpini ale SARS-CoV-2.

 

Zborurile internaționale ar putea fi interzise în Germania, pentru a opri răspândirea noilor tulpini de coronavirus 

 

Horst Seehofer a anunțat, marți, că guvernul german ar putea decide interzicerea aproape completă a zborurilor internaționale, în încercarea de a limita răspândirea pe teritoriul țării a tulpinilor mult mai virulente ale coronavirusului.

”Pericolul reprezentat de numeroasele mutațiii virale ne obligă să luăm în considerare măsuri drastice. Asta include controale mult mai stricte la frontiere, mai ales la granțiele din zonele de risc ridicat, precum și reducerea călătoriilor aeriene până aproape de zero, așa cum se întâmplă acum în Israel”, a declarat ministrul Seehofer pentru Bild.

Aceeași publicație notează că, la finalul săptămânii trecute, cancelarul Angela Merkel i-a cerut acestuia să analizeze modalitățile prin care Germania s-ar putea apăra de noile tulpini ale conronavirusului.

Pe de altă parte, Merkel s-ar opune unei interdicții totale a călătoriilor, însă ar vrea o oprire totală a activităților turistice ca măsură de luptă cu pandemia. reprezentanții sectorului turistic nu văd încă cu ochi buni planurile cancelarului german și cer guvernului să țină cont de faptul că turismul a avut deja foarte mult de suferit în contextul crizei sanitare. 

 

Israelul a închis aproape complet traficul aerian internațional de pasageri până la începutul lunii februarie

 Gheorghe Moroșan, ucigaşul de la Oneşti, mărturie oribilă în faţa anchetatorilor. I-a şocat chiar şi pe cei mai experimentaţi criminalişti!

Tot pentru a opri răspândirea noilor tulpini ale SARS-CoV-2, Israelul a închis, până la finalul lunii ianuarie, traficul aerian internațional de pasageri. Aeroportul internațional Ben Gurion din Tel Aviv va fi închis aproape complet în această săptămână pe fondul temerilor legate de răspândirea mutațiilor coronavirusului.

Astfel, tuturor aeronavelor străine li se va interzice intrarea în spațiul aerian israelian sau aterizarea pe aeroportul Ben Gurion. Excepție vor face avioanele de marfă, avioanele de urgență și aeronavele care traversează spațiul aerian israelian fără aterizare.

Restricțiile vor viza și plecările de pe aeroportul israelian. Decolările vor fi limitate la cei care călătoresc pentru tratament medical, activități profesionale considerate esențiale, proceduri legale, înmormântarea unei rude sau care călătoresc dintr-o reședință în alta.

 

Citeşte mai multe despre:   Germania,   Angela Merkel,   noua tulpina coronavirus