Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un asistent medical a recunoscut că a ucis 100 de pacienţi

Un asistent medical a recunoscut că a ucis 100 de pacienţi

Un articol de: B1.ro - 30 Oct 2018, 17:48
Un asistent medical a recunoscut că a ucis 100 de pacienţi Externe

Niels Hogel, un cetățean german în vârstă de 41 de ani, fost asistent medical, a recunoscut în fața judecătorului că a ucis 100 de pacienți. 

Hogel este deja condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea unor pacienţi aflaţi grija sa, notează BBC. El făcea acest lucru pentru a-şi impresiona colegii atunci când resuscita bolnavii pe care îi atacase.

El a ucis 36 de pacienţi în Oldenburg şi 64 în Delmenhorst, între 1999 şi 2005. Întrebat de judecător dacă acuzaţiile sunt adevărate, Hogel a răspuns că sunt adevărate ”majoritatea”.

Anchetatorii susțin că numărul pacienților uciși ar putea fi mai mare, dar multe dintre posibilele victime au fost incinerate. 

Hogel a fost prins în 2005, când injecta un medicament neprescris unui pacient în Delmenhorst. Trei ani mai târziu, el a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru tentativă de omor. Ulterior, într-un alt proces, el a fost condamnat la închisoare pe viață pentru două crime şi două tentative de omor.

Hogel a spus că deciziile de a comite crimele au fost ”relativ spontane”. Îi pare, totuși, rău și speră ca familiile victimelor să-și găsească liniștea. 

Citeşte mai multe despre:   Germania