Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Germania: Atacatorul din Munster, un fost designer german cuprins de o stare de furie fără discernământ

Germania: Atacatorul din Munster, un fost designer german cuprins de o stare de furie fără discernământ

Un articol de: - 08 Apr 2018, 16:36
Germania: Atacatorul din Munster, un fost designer german cuprins de o stare de furie fără discernământ Externe

Poliţia şi procuratură germană a anunţat că atacatorul de sâmbătă seară din Munster, care a intrat cu o camionetă într-un grup de persoane ce cinau la un restaurant din localitate ucigând 2 oameni, este un fost designer german de 48 de ani.

Atacul de sâmbătă din centrul orasului Münster intră în titulatura acordată de o mare parte a presei germane sub motivația „amok“, adică atentat cauzat de o stare de furie, fără discernământ, asupra mai multor oameni, cu scopul de a distruge sau ucide. Făptașul ia în considerare eventualitatea că va pieri și el. În cazul de față, potrivit declarațiilor poliției și procuraturii, el s-a sinucis. 

Victimele atacului au fost identificate drept o femeie din regiunea Lüneburg, în vârstă de 51 de ani și un bărbat de 65 de ani, din zona Borken.

Între cei 20 de oameni răniți în atacul cu un Campingbus VW, în principal asupra unei terase din zona turistică Kiepenkerl, șase au suferit răni grave. Patru dintre ei au fost ieri operați la clinica Universității din Münster. Acolo au fost mobilizate 250 de cadre sanitare, iar 300 de oameni au stat la coadă, că să doneze sânge răniților.

Atacatorul ar fi avut probleme psihice între anii 2014-2016, iar potrivit publicației Spiegel, el ar fi avut, acum ceva timp, și o încercare de sinucidere. Jens R. a lucrat ca designer, însă în ultimii ani activitatea sa profesională s-ar fi redus drastic, scrie Sueddeutsche Zeitung online.

Poliția a cercetat atât vehiculul, cât și locuința suspectului. În Campingbus au fost găsite, pe lângă arma cu care acesta s-a sinucis, un pistol airsoft și cca o duzină de articole pirotehnice.. În vehicul au mai fost identificate și câteva cabluri „suspecte“, care însă nu mai prezentau pericol. În locuința lui Jens R. a fost găsită și o armă decorativă, mai precis un pistol-mitralieră dezafectat.

Neclar este, până acum , motivul faptei. Potrivit declarațiilor oficiale, nu ar există indicii ale unui atac de factură teroristă. Procurorul general, Martin Botzenhard, a declarat pentru SZ că „cercetările se desfășoară în toate direcțiile“.

Președintele Germaniei, Frank Walter Steinmeier, și cancelarul Angela Merkel au făcut duminică declarații în care se exprimă „compasiunea adâncă“ față de victime și aparținătorii acestora, cerându-se întreprinderea a „tot ce e cu putință“ pentru a fi clarificată fapta. Prin intermediul biroului sau de presă, cancelarul Merkel a comunicat că se află „în permanent schimb de informații cu  ministrul de interne Seehofer, vicecancelarul Scholz și premierul de land 

Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

Citeşte mai multe despre:   Germania