Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Coronavirus | Angela Merkel le cere germanilor să nu se întoarcă prea repede la normalitate. „Ar fi deprimant dacă ar trebui să revenim la măsurile restrictive”

Coronavirus | Angela Merkel le cere germanilor să nu se întoarcă prea repede la normalitate. „Ar fi deprimant dacă ar trebui să revenim la măsurile restrictive”

Un articol de: Roxana Mirea - 13 Mai 2020, 21:49
Coronavirus | Angela Merkel le cere germanilor să nu se întoarcă prea repede la normalitate. „Ar fi deprimant dacă ar trebui să revenim la măsurile restrictive” foto: Hepta.ro / DPA Images / Michael Kappeler Externe

Mai multe state au început să renunțe la măsurile restrictive impuse pentru a stopa răspândirea coronavirusului. Se încearcă o relaxare treptată pentru a ajuta economia care a avut enorm de suferit din cauza pandemiei, dar în același timp, se urmărește protejarea oamenilor de pericol. În acest context, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, i-a sfătuit pe cetățeni să nu revină prea repede la normalitate dacă vor ca acele măsuri restrictive să nu intre din nou în vigoare. De asemenea, Germania a reușit să mențină scăzută rata mortalității cauzate de COVID-19.

 

Angela Merkel face apel la prudență în fața situației cauzate de coronavirus

 

Cancelarul Angela Merkel a cerut miercuri cetățenilor germani să nu pericliteze ceea ce au realizat până acum în încetinirea răspândirii coronavirusul. Aceasta i-a sfătuit pe oameni să nu revină la normalitate prea repede, potrivit Reuters.

Germania, care reprezintă cea mai mare economie a Europei, a fost afectată de starea de carantină de la mijlocul lunii martie. Țara este urmărită îndeaproape după ce a reușit să mențină rata mortalității cauzată de noul coronavirus mai scăzută decât alte țări, în ciuda numărului mare de cazuri înregistrate.

Magazinele, școlile și fabricile au început să se redeschidă, iar unele granițe se vor redeschide în această săptămână.  Însă, regula de a păstra o distanță de 1,5 metri față ceilalți rămâne în vigoare, iar măstile de protecție sunt obligatorii în mijloacele de transport în comun și în magazine.

Angela Merkel, un fizician instruit, a cărui abordare științifică a crizei a fost lăudată, a cerut în mod constant prudență în fața presiunii intense exercitate de unii premieri de stat și de companii care au făcut presiuni pentru o relaxare mai rapidă.

„Coronavirusul rămâne un pericol pentru noi toți”, a declarat Angela Merkel, adăugând că germanii vor mai trăi cu pandemia de coronavirus pentru o perioadă de timp, întrucât încă nu a existat un tratament sau un vaccin eficient.

„Ar fi deprimant dacă ar trebui să revenim la restricțiile pe care dorim să le lăsăm în urmă din cauză că ne dorim prea mult prea devreme”, a declarat cancelarul Germaniei.

 

Rata de reproducere a coronavirusului a scăzut în Germania

 

Rata de reproducere a coronavirusului în Germania, despre care Angela Merkel afirmă că trebuie să rămână sub pragul critic de 1 pentru a evita supraîncărcarea sistemului sanitar, a scăzut la aproximativ 0.94 marți, având în vedere că luni era la 1.07.

Angela Merkel le-a spus germanilor să se întoarcă în birouri, școli, cafenele și cluburi sportive, păstrând în același timp distanța și spălându-și mâinile. Apoi, va fi posibil ca economia să se redreseze, locurile de muncă să fie salvate, iar oamenii să fie protejați.

Un pas important pe această cale este redeschiderea granițelor în Europa, ceea ce ar ajuta lucrătorii navetiști, familiile și turismul. Recent, ministrul de Interne, Horst Seehofer, a prezentat o relaxare treptată a controalelor la graniță începând de sâmbătă.

„Obiectivul este ca, dacă apariția infecțiilor permite acest lucru – vreau să spun asta din nou – că din 15 iunie, controalele la frontieră în spațiul Schengen pot fi eliminate complet”, a declarat cancelarul Germaniei.

Germania a confirmat 171,306 de cazuri de coronavirus, iar 7,634 de persoane au murit.

 

Citeşte mai multe despre:   Angela Merkel,   Germania,   coronavirus