Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Germania, critici pentru aliați după loviturile asupra Siriei: Este o încălcare a dreptului internațional 

Germania, critici pentru aliați după loviturile asupra Siriei: Este o încălcare a dreptului internațional 

Un articol de: - 21 Apr 2018, 14:26
Germania, critici pentru aliați după loviturile asupra Siriei: Este o încălcare a dreptului internațional  Foto: bundestag.de Externe

Germania critică decizia Statelor Unite, Franței și Marii Britanii de a efectua lovituri aeriene asupra Siriei. Juriștii Bundestag-ului, camera legislativă inferioară germană susțin că atacul de săptămâna trecută contravine dreptului internațional, informează AFP, potrivit Agerpres. 

„Utilizarea forţei militare împotriva unui stat, spre a sancţiona încălcarea de acest stat a unei convenţii internaţionale, reprezintă o atingere adusă interzicerii recurgerii la violenţă, prevăzută în dreptul internaţional”, se arată într-o expertiză publicată vineri.

Juriștii din legislativul german își bazează punctul de vedere pe o declaraţie din 1970 a Adunării Generale a ONU în care se vorbește despre ”datoria statelor de a se abţine, în relaţiile lor internaţionale, de a recurge la constrângere de ordin militar”. 

De asemenea, experții amintesc că, în trecut, Consiliul de Securitate al ONU a respins represaliile armate despre care a susținut că sunt ”incompatibile cu obiectivele şi principiile Naţiunilor Unite”.

Germania nu a fost implicată în loviturile aeriene asupra Siriei din 14 aprilie, care s-au desfășurat fără acordul Consiliului de Securitate al ONU, unde Rusia, aliat al regimului Assad, este membru permanent. 

Totuși, Berlinul a transmis atunci că intervenția este una „necesară și corespunzătoare”. 

Citeşte mai multe despre:   Germania,   Siria,   SUA,   Franta\,   Marea Britanie