Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Germania: De la începutul anului 2015 au fost arestate aproape 1.800 de traficanți de persoane

Germania: De la începutul anului 2015 au fost arestate aproape 1.800 de traficanți de persoane

Un articol de: - 30 Aug 2015, 15:23
Germania: De la începutul anului 2015 au fost arestate aproape 1.800 de traficanți de persoane Foto: cugetliber.ro Externe

De la începutul anului 2015, Germania a arestat 1.785 de traficanți de persoane, dintre care 860 au fost capturați în sudul țării, în Bavaria.

În Passau, oraș bavarez aflat la granița cu Austria, sosesc mii de imigranți disperați care vor să ajungă în Europa occidentală prin așa-numita rută a Balcanilor, care leagă Grecia de Germania via Macedonia, Serbia, Ungaria și Austria, notează Agerpres.

Recenta descoprire a camionului cu 71 de imigranți morți trage un semnal de alarmă că această rută poate fi o capcană letală pentru refugiații care încearcă să ajungă în Europa occidentală, mai ales în Germania.

"Era o tragedie anunțată și descoperirea confirmă faptul că traficanții de ființe umane sunt indivizi fără scrupule și al căror unic obiectiv este să câștige bani de pe urma nefericirii oamenilor. Sosirea în număr mare a refugiaților în Europa a dus la înmulțirea grupărilor de traficanți", a precizat purtătorul de cuvânt al poliției din Passau, Alexander Schraml.

"În fiecare zi în Passau ajung peste 700 de refugiați și numai în iulie am arestat 369 de traficanți. În iulie au venit 13.400 de imigranți, iar colegii mei lucrează 24 de ore din 24 pentru a-i prinde pe traficanți", a explicat Schraml.

Citeşte mai multe despre:   Germania