Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Germania: Focar de Covid-19 pornit de la o slujbă religioasă: 'Să ne abţinem de la a cânta împreună și să purtăm mască'

Germania: Focar de Covid-19 pornit de la o slujbă religioasă: 'Să ne abţinem de la a cânta împreună și să purtăm mască'

Un articol de: Traian Avarvarei - 26 Mai 2020, 19:10
Germania: Focar de Covid-19 pornit de la o slujbă religioasă: 'Să ne abţinem de la a cânta împreună și să purtăm mască' Foto: Pixabay Externe

În timpul unei slujbe religioase dintr-o biserică baptistă din orașul german Frankfurt a izbucnit un nou focar de infecție cu COVID-19, care a condus la infectarea a 112 persoane, iar numărul cazurilor continuă să crească pe măsură ce sunt investigate noi lanțuri de transmitere a coronavirusului, scrie hotnews.ro. Potrivit șefului autorității sanitare locale, sâmbătă au fost depistate 40 de cazuri noi de infectare care ulterioar a ajuns la 150 de persoane testate pozitiv. În două săptămâni au luat parte la serviciul religios aproximativ 180 de persone, scrie DW.com.

 

 Traian Băsescu A ANUNȚAT când se va decreta STARE DE URGENȚĂ, ÎN ROMÂNIA

 

Biserica baptistă din Frankfurt, un focar de infecție

 

 

 

Inițial comunitatea ecleziastică din Frankfurt a susținut cu tărie că în acea biserică au fost respectate toate măsurile sanitare și de protecție de prevenire a noului coronavirus, dar apoi și-au dat seama că au omis unele dintre aceste măsuri.

 „În urma celor întâmplate, ar fi potrivit să purtăm o mască pentru a ne protejeza gura şi nasul în timpul serviciului (religios) şi să ne abţinem de la a cânta împreună”,  precizează această comunitate într-o declaraţie postată pe site-ul său.

În acest context, Comunitatea baptistă din Frankfurt a anunţat sâmbătă suspendarea tuturor actelor şi serviciilor religioase, urmând ca acestea să se desfășoare din nou.

Și în orașul învecinat Hanau, autoritățile locale au decis să anuleze un serviciu religios musulman care ar fi avut loc duminică pe un stadion, în cadrul lunii Ramadanului. Acestea au precizat că ar fi fost o lipsă totală de responsabilitate dacă ar fi permis desfășurarea acestui eveniment, în urma celor întâmplate la Frankfurt.

 

 

După relaxarea măsurilor au fost înregistrate sute de noi cazuri de coronavirus în Germania

 

 

 

În ultimele 24 de ore numărul pacienților germani infectați cu COVID-19 a crescut cu 431 de noi cazuri, iar numărul total de persoane infectate a ajuns la 178.281. Totodată, numărul deceselor a crescut cu 31, astfel că bilanțul a ajuns la 8.247 de morți, potrivit worldometers.info.

Se pare că și Germania a întâmpinat dificultăți după relaxarea restricțiilor și  după ce au fost lăudați pentru felul în care au gestionat situația creată de covid-19.

Amintim și că un grup de protestatari militanți extremiști din Berlin s-au revoltat împotriva măsurilor luate de Angela Merkel, care a declarat că măsurile sunt în continuare necesare pentru combaterea noului coronavirus. Autoritățile locale au arestat sute de protestatari.

 

 

 

Germania vrea să relaxeze distanţarea socială şi să ridice interdicţia de călătorie pentru 31 de ţări, printre care şi România

 

 

 

Chiar și în aceste condiții, autoritățile germane se pregătesc să treacă la pasul următor în privința relaxării restricțiilor impuse pe fondul pandemiei de Covid-19. Oficialii nemți vor să relaxeze distanţarea socială - începând de la 29 iunie -, cu o săptămână înainte de data prevăzută iniţial. De asemenea, este prevăzută ridicarea restricțiilor de deplasare pentru  31 de ţări din Europa la jumătatea lui iunie, inclusiv România, dezvăluie marţi presa germană, relatează Reuters.

Anunțul are loc înaintea unei reuniuni a cancelarului Angela Merkel cu autorităţile de la nivelul landurilor pe tema unei continuări a relaxării măsurilor introduse în vederea opririi răspândirii noului coronavirus. Astfel, cei 16 miniştri-preşedinţi urmează să convină împreună cu cancelarul ce este de făcut în continuare.

Citeşte mai multe despre:   Germania,   COVID-19