Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Germania, Marea Britanie și Franța rămân fidele acordului nuclear cu Iranul! Trump a retras SUA din înțelegere, în 2018, îndemnând partenerii euroatlantici să facă la fel

Germania, Marea Britanie și Franța rămân fidele acordului nuclear cu Iranul! Trump a retras SUA din înțelegere, în 2018, îndemnând partenerii euroatlantici să facă la fel

Un articol de: Vladimir Ionescu - 10 Iun 2019, 12:43
Germania, Marea Britanie și Franța rămân fidele acordului nuclear cu Iranul! Trump a retras SUA din înțelegere, în 2018, îndemnând partenerii euroatlantici să facă la fel foto: Hepta.ro / DPA Images / Michael Fischer Externe

Heiko Maas, șeful diplomației germane, a anunțat că Marea Britanie, Franța și Germania sunt hotărâte să-și păstreze angajamentele din acordul nuclear încheiat între Iran și puterile globale, adăugând că este important ca discuțiile să meargă mai departe pentru ca o escaladare militară să fie evitată, potrivit Reuters.

„Vrem să ne îndeplinim obligațiile. Nu putem face miracole, dar vom încerca să evităm un eșec (n.r. - al acordului nuclear)”, a spus Maas, într-o conferință de presă comună cu Mohammad Javad Zarif, omologul său iranian, la Teheran.

În aceste context, ministrul german de Externe a spus că este important să continue dialogul cu Iran, iar discuțiile trebuie să fie ferme.

„Situația din regiune este foarte explozivă și extrem de serioasă. O escaladare periculoasă a tensiunilor existente ar putea conduce și la o escaladare militară”, a adăugat Maas.

Administrația Trump a retras SUA din acordul nuclear cu Iranul, sub pretextul că Republica islamică nu-și respectă oricum angajamentele din această înțelegere.

Această decizie a provocat ceva divergențe de viziune pe scena globală, pentru că americanii i-au îndemnat pe partenerii occidentali să se retragă și ei din acord, dar s-au lovit de refuzul acestora. 

Citeşte mai multe despre:   Germania,   Marea Britanie,   Franta\,   SUA,   Iran