Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Germania: Ministrul Sănătății, acuzat că a cumpărat măști neconforme de un miliard de euro. Achiziția s-ar fi făcut chiar prin firma partenerului de viață al ministrului

Germania: Ministrul Sănătății, acuzat că a cumpărat măști neconforme de un miliard de euro. Achiziția s-ar fi făcut chiar prin firma partenerului de viață al ministrului

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 06 Iun 2021, 23:59
Germania: Ministrul Sănătății, acuzat că a cumpărat măști neconforme de un miliard de euro. Achiziția s-ar fi făcut chiar prin firma partenerului de viață al ministrului foto: Pixabay Externe

Se întâmplă și la case mai mari. Ministrul Sănătății din Germania este acuzat că a cumpărat măști de protecție neconforme de un miliard de euro. Mai mult, achiziția s-ar fi făcut chiar prin firma partenerului de viață al ministrului, informează B1 TV în cadrul Știrilor B1, prezentate de Dan Gabor.

 

Ministrul Sănătății din Germania, în centrul unui uriaș scandal privind achiziția de măști de protecție

 

Potrivit jurnaliștilor de la Der Spiegel, Ministerul Sănătății german a cumpărat, în 2020, sute de mii de măști neconforme din China.
Achiziția a fost făcuta prin firma Burda GmbH la care lucrează Daniel Funke, nimeni altul decât sotul ministrului Sănătății german, Jens Spahn. Guvernul de la Berlin ar fi dat peste un miliard de euro pentru măștile FFP2.

Pentru ca produsele nu erau unele de calitate, Spahn a dorit să le distribuie persoanelor cu dizabilități sau nevoiașilor.

Planul a fost taxat dur de socialiștii germani. Liderul formațiunii a declarat că este nedemn și inuman că ministrul Sănătății a încercat să împartă oamenii în doua clase, cei care au dreptul la măști de calitate și cei care primesc produse care nu le pot proteja viața.

Tranzacția făcuta de ministrul Spahn cu firma la care lucrează soțul său nu a avut loc ca parte a așa-numitului proces de achiziții publice, ci s-a înscris intr-un fel de procedură simplificată de achiziții, în care Ministerul s-a angajat, în martie și aprilie anul trecut, să cumpere măști de la orice furnizor care îndeplinea anumite criterii. La acel moment, Ministerul permisese în 738 de cazuri prețuri superioare celui de bază, de 4,50 euro. 

Citeşte mai multe despre:   Germania,   Jens Spahn,   achizitii publice,   masti de protectie