Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Condamnare pe viață pentru un infirmier german care a ucis 85 de pacienți

Condamnare pe viață pentru un infirmier german care a ucis 85 de pacienți

Un articol de: Redacția B1.ro - 06 Iun 2019, 17:47
Externe

Infirmierul german Niels Högel a fost condamnat la închisoare pe viață, după ce a fost găsit vinovat pentru 85 de crime, pe lângă cele șase pentru care fusese condamnat deja, informează BBC. 

În procesul de față, Högel a fost acuzat în 100 de cazuri de omucidere. Pentru 15 dintre acestea, instanța l-a considerat nevinovat. Acuzatul însuși și-a recunoscut culpabilitatea în 43 de cazuri. 

”Doresc să îmi cer sincer iertare, fiecăruia, pentru ceea ce am făcut timp de mulți ani“, a spus el, înainte de pronunțarea sentinței. 

Infirmierul a ucis victimele în intervalul de timp 2001-2005, la clinicile din Oldenburg și Delmenhorst. Judecătorul Sebastian Bührmann a susținut că faptele condamnatului sunt ”de neînchipuit“ și ”depășesc orice limite“ ale înțelegerii umane. 

Högel și-a intoxicat pacienții sau nu le-a administrat medicamentația necesară. El făcea acest lucru pentru a-şi impresiona colegii, atunci când resuscita bolnavii pe care îi atacase. Ceilalți chiar au fost impresionați de ”abilitățile” sale, motiv pentru care i-au pus porecla „Rambo salvatorul“. Însă Niels Högel nu a reușit să-i salveze pe toți pacienții. Mulți dintre ei au murit. Prin urmare, în timp, porecla a devenit „Högel cu coasa“. Judecătorul Bührmann a exprimat serioase îndoieli cu privire la așa-zisa naivitate a șefilor de spitale și a colegilor criminalului.
 

Citeşte mai multe despre:   Germania,   niels hogel