Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Germania: O familie de români a obținut în instanță dreptul la asistență socială

Germania: O familie de români a obținut în instanță dreptul la asistență socială

Lovitură grea dată de imigranţii români autorităţilor germane, chiar cu mâna justiţiei din această ţară. O familie de români stabilită de mai multă vreme în Germania a câştigat în instanţă dreptul la asistenţă socială, astfel că, peste 130 de mii de persoane ar putea beneficia de pe urma acestei sentinţe.

Familia de imigranţi români a cerut, în urmă cu 3 ani, asistenţă socială, în timp ce-şi căuta loc de muncă. Autorităţile le-au respins însă cererea şi au argumentat că normele europene în vigoare nu implică servicii de protecţie socială pentru cetăţenii din statele Uniunii Europene care se mută în Germania şi caută de lucru.

Numai că, un tribunal din Essen a decis ca europenii fără loc de muncă şi care trăiesc de mai mult timp în Germania să poată beneficia de asistenţă socială. Concret, justiţia germană a constatat că, la data formulării cererii de asistenţă socială, familia care a depus plângere locuia de un an în Republica Federală.

Astfel, prin programul Hartz IV, peste 130 de mii de imigranţi europeni, ar putea beneficia de asistenţă socială. În acest an, suportul oferit de către autorităţile germane este de 382 de euro, la acesta adăugându-se sprijin pentru plata locuinţei şi a îngrijirii medicale. În cazul cuplurilor, asistenţa poate fi oferită ambilor parteneri, inclusiv copiilor acestora.

Citeşte mai multe despre:   Germania,   romani