Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Germania: Persoanele de sub 60 de ani, vaccinate cu prima doză de ser de la AstraZeneca, vor primi un alt vaccin la rapel

Germania: Persoanele de sub 60 de ani, vaccinate cu prima doză de ser de la AstraZeneca, vor primi un alt vaccin la rapel

Un articol de: Elena Stanciu - 14 Apr 2021, 10:06
Germania: Persoanele de sub 60 de ani, vaccinate cu prima doză de ser de la AstraZeneca, vor primi un alt vaccin la rapel Foto: Hepta - Zuma Press / Thiago PrudêNcio Externe

Miniștrii federali și specialiștii din domeniul sănătății din Germania au decis că personele cu vârste de sub 60 de ani, care au primit prima doză de ser anti-COVID-19 de la AstraZeneca, vor primi la rapel un alt vaccin, informează France 24. Decizia a fost luată pe fondul îngrijorărilor legate de existența unei posibile legături între administrarea acestui vaccin și apariția unor cazuri rare de cheaguri de sânge.

 

Decizia autorităților germane cu privire la administrarea vaccinului AstraZeneca la persoanele tinere 

 

Potrivit deciziei autorităților germane, persoanele care au fost vaccinate deja cu prima doză de ser de la AstraZeneca, vor primi la a doua doză vaccinul Pfizer/BioNTech sau pe cel de la Moderna, informează DPA. În același timp, hotărârea a fost luată ținând cont de recomandările venite de la comisia de vaccinare din Germania, care a transmis că a doua doză de ser anti-COVID-19 trebuie administrată la 12 săptămâni de la prima doză a vaccinului AstraZeneca.

„Soluția găsită va oferi un nivel bun de protecție”, a declarat ministrul bavarez al Sănătății Klaus Holetschek.

Germania se numără printre țările care au limitat folosirea vaccinului AstraZeneca la persoanele tinere după semnalarea unor cazuri rare de tromboze la persoane cărora le-a fost administrat acest tip de ser.

Conform datelor publicate de Ministerul german al Sănătății, până acum aproximativ 2,2 milioane de persoane de sub 60 de ani au fost vaccinate cu prima doză de vaccin AstraZeneca.

Pe 7 aprilie, reprezentanții Agenției Europene a Medicamentului au anunțat că au ajuns la concluzia că apariția cheagurilor de sânge la unele persoane cărora le-a fost administrat vaccinul anti-COVID-19 produs de AstraZeneca poate fi inclusă în lista efectelor adverse foarte rare. Specialiștii din cadrul EMA consideră că există o legătură de cauzalitate între cazurile de tromboză și administarea acestui tip de vaccin.

 S-a aflat CÂȚI BANI a plătit Prințul Emanuel de Liechtenstein pentru a vâna cel mai mare urs din România

Citeşte mai multe despre:   Germania,   AstraZeneca