Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Germania: Persoanele dependente de alcool și droguri, vor curăța străzile orașului Essen

Germania: Persoanele dependente de alcool și droguri, vor curăța străzile orașului Essen

Un articol de: - 01 Oct 2014, 12:07
Germania: Persoanele dependente de alcool și droguri, vor curăța străzile orașului Essen Foto: nbcnews.com Externe

Persoanele dependente de droguri și alcool vor fi folosiți pentru curățarea străzilor, în orașul german Essen. În schimb, li se va oferi bere, țigări și o remunerație modică, relatează AFP.

Deumită "Pick up" dar deja supranumită "Faci curat pentru bere", operaţiunea va fi supravegheată de asistenţi sociali şi se va desfăşura în jurul gării centrale din acest oraş, unde se adună drogaţi, alcoolici şi persoane fără adăpost.

Conform cotidianului Die Welt, șase persoane vor începe să cureţe străzile şi să strângă gunoaiele pentru 1,25 euro pe oră, o masă caldă şi trei sticle de bere, precum şi ţigări pentru fumători.

Proiectul a generat deja critici vehemente din partea asociaţiilor pentru ajutorarea celor fără adăpost care denunţă "o muncă la preţ redus". Ele s-au întrebat şi dacă este corect să li se ofere alcool unor persoane dependente, pe bani publici.

Responsabilii proiectului Suchthilfe Direkt susţin însă că această operaţiune, deja desfăşurată la Amsterdam (Olanda), urmăreşte reintegrarea în societate a persoanelor dependente de alcool şi droguri.

„Participanţii la proiect sunt persoane care au nevoie de o structură zilnică pentru a se pune pe picioare” a asigurat coordonatorul campaniei, Oliver Balgar, pentru cotidianul Bild.

Obiectivul este să li se permită acestor persoane să intre în contact strâns cu serviciile sociale sau medicale care le pot acorda ajutor pe viitor.

Majoritatea sunt persoane fără un loc de muncă de multă vreme, dependente şi în cazul cărora terapiile au eşuat, a precizat organizaţia într-un comunicat.

Citeşte mai multe despre:   Germania,   alcool,   droguri