Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Germania: Peste 40.000 de decese cauzate de COVID-19 / Cancelarul Angela Merkel: „Urmează faza cea mai dificilă”

Germania: Peste 40.000 de decese cauzate de COVID-19 / Cancelarul Angela Merkel: „Urmează faza cea mai dificilă”

Un articol de: Andrei Ștefan - 10 Ian 2021, 13:48
Germania: Peste 40.000 de decese cauzate de COVID-19 / Cancelarul Angela Merkel: „Urmează faza cea mai dificilă” Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA Externe

Duminică, Germania a depăşit pragul de 40.000 de decese cauzate de COVID-19, potrivit Institutului Robert Koch. În acest context, cancelarul Angela Merkel anunță că „faza cea mai dificilă” abia începe.

 

Peste 40.000 de decese cauzate de COVID-19 în Germania

 

Concret, în ultima zi, în Germania s-au înregistrat 465 de decese cauzate de coronavirus, ceea ce face ca totalul pierderilor de vieți omenești, de la debutul pandemiei, să ajungă la 40.343.

În ceea ce priveşte infectările, numărul acestora în Germania a ajuns la 1.908.527, duminică fiind raportate 16.946 de noi cazuri.

Cancelarul Angela Merkel a afirmat, într-un mesaj transmis sâmbătă, că pentru germani urmează „faza cea mai dificilă a pandemiei”, mai ales pentru că este perioada de după sărbători.

Ministrul german al sănătăţii Jens Spahn a declarat, miercuri, că Germania va primi peste 130 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19, pentru vaccinarea a 65 de milioane de persoane, din populaţia de circa 83 de milioane a Germaniei.

Cât despre posibilitatea întârzierii administrării celei de-a doua doze de vaccin după termenul recomandat de 21 sau 28 de zile de la prima doză, astfel încât să crească numărul persoanelor vaccinate cu doza iniţială, el a menţionat că guvernul german a cerut părerea unui panel independent de experţi, dar personal s-a arătat reticent faţă de o asemenea schimbare a schemei de vaccinare, scrie Reuters

 Cel mai bun drob de miel. Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit rețeta bunicii sale. Ce SECRET ascunde

Alte condiții de intrare în Germania, din 11 ianuarieAutoritățile din Germania au stabilit noi reguli de intrare pe teritoriul acestei țări, în contextul pandemiei de coronavirus, care vor intra în vigoare din 11 ianuarie.

Din 11 ianuarie, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care ajung în Germania după ce s-au aflat într-una dintre „zonele de risc”, inclusiv România, oricând în ultimele 10 zile anterioare călătoriei,  trebuie să prezinte un test PCR sau antigen cu rezultat negativ pentru infecția cu coronavirus sau să facă un astfel de test pe teritoriul Germaniei, imediat după sosire. În primul caz, testul trebuie să fie făcut cu maximum 48 de ore anterior sosirii pe teritoriul german, iar certificatul care atestă rezultatul negativ trebuie să fie redactat în germană sau engleză. 

Persoanele care sosesc în Germania sunt obligate să se deplaseze direct la domiciliu sau în alte spații de cazare, pentru carantina de zece zile. MAE avertizează că respectarea autoizolării chiar e verificată de autorități. Măsura carantinei poate fi ridicată dacă e efectuat un al doilea test începând cu a 5-a zi după intrarea în Germania și doar de la momentul comunicării rezultatului negativ.

Citeşte mai multe despre:   Angela Merkel,   Germania,   coronavirus decese