Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Germania: Primăria Luneburg vrea să confiște o proprietate pentru a adăposti refugiați în ea

Germania: Primăria Luneburg vrea să confiște o proprietate pentru a adăposti refugiați în ea

Un articol de: - 16 Oct 2015, 19:46
Germania: Primăria Luneburg vrea să confiște o proprietate pentru a adăposti refugiați în ea Foto: enikos.gr Externe

Primăria din Luneburg, o localitate aflată în apropriere de Hamburg, Germania, a decis confiscarea unei foste case de copii, aflată la marginea orașului pentru a adăposti refugiați. Autoritățile susțin că pot caza în interiorul construcției un număr de peste 50 de imigranți.

Totodată, proprietarul clădirii a primit o notificare de la Primăria Luneburg prin care i se spunea să golească clădirea până la data de 12 octombrie pentru a face loc oamenilor care au fugit de război.

Unul prim motiv invocat de autorități este că bărbatul care deține clădirea vrea să o demoleze și să ridice, în loc, mai multe locuințe private. Un al doilea fiind că în acest moment, nu locuiște nimeni acolo, potrivit Welt.

În hotărâre se menționează că proprietatea cu pricina va fi confiscată pe o perioadă de șase luni. Primarul ia în calcul și o eventuală despăgubire a celui care deține clădirea. Acesta, însă, nu s-a lăsat înduplecat și a ales să lupte pe toate căile împotriva acestei decizii.

„Ținerea în stradă a refugiaților este un pericol la adresa ordinii publice, însă autoritățile locale sunt obligate să epuizeze toate căile legale posibile, oricât de costisitoare ar fi acestea, înainte de a dispune confiscarea unei clădiri”, a arătat instanța.

 

Citeşte mai multe despre:   Germania,   primarie,   refugiati