Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Germania va testa un tren alimentat cu hidrogen. Noile trenuri ar putea înlocui garniturile poluante pentru mediu

Germania va testa un tren alimentat cu hidrogen. Noile trenuri ar putea înlocui garniturile poluante pentru mediu

Un articol de: Catinca Giosanu - 23 Noi 2020, 18:48
Germania va testa un tren alimentat cu hidrogen. Noile trenuri ar putea înlocui garniturile poluante pentru mediu Externe

Compania germană Siemens a anunțat, luni, că lucrează la un proiect-pilot privind construirea unui tren care va funcționa pe bază de hidrogen, ca alternativă la garniturile diesel de astăzi, poluante pentru mediu, relatează DPA.

 

 

Căile ferate germane vor testa un tren care funcționează cu hidrogen
 

 

Testul va avea loc în 2024 în sud-vestul landului Baden-Wurttemberg, potrivit unui comunicat publicat de Deutsche Bahn, operatorul feroviar de stat din Germania. În loc de fum, trenul pe bază de hidrogen produce doar apă.

Oamenii de știință sunt de părere acest proiect va realiza o economie de 330 de tine de dioxid de carbon în fiecare an.

Trenul cu hidrogen va avea o autonomie de deplasare de 600 de kilometri.

„O revoluţie prietenoasă cu mediul a transportului este posibilă”, a declarat Sabina Jeschke, reprezentanta departamentului pentru digitalizare şi tehnologie din consiliul de administraţie al Deutsche Bahn.

Noile trenuri folosesc rezerve de apă și produc electricitate prin combinarea hidrogenului cu oxigenul. Motoarele pot funcționa aproximativ sute de km fără realimentare și pot atinge viteză maximă de 140 km/h, similar trenurilor diesel.Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

Compania Siemens doreşte ca trenurile sale să devină neutre din punct de vedere climatic în următorii 30 de ani. Printre alte aspecte, acest obiectiv implică înlocuirea a peste 1.300 de trenuri diesel care se află în prezent în exploatare.

 

 

Care sunt rutele pe care va circula trenul cu hidrogen?

 

 

Alimentarea cu hidrogen este considerată o opţiune verde pentru liniile ferate care nu au fost încă electrificate, iar numărul lor este încă destul de mare.

Aproximativ 13.000 de kilometri de căi ferate nu deţin echipamente suprapuse de alimentare electrică, reprezentând 39% din reţeaua feroviară germană.

Pentru aceste rute, Deutsche Bahn testează de asemenea modele hibrid diesel-baterie şi va testa în viitorul apropiat mai multe trenuri alimentate doar cu baterii.

Mai mult decât atât, principalul operator feroviar german experimentează modelul „eco-diesel”, care foloseşte combustibil reciclat.

Deutsche Bahn intenţionează să îşi crească procentul de trenuri ecologice utilizate în reţeaua sa de la 60% în prezent până la 100% în 2038.

Hidrogenul folosit pentru a alimenta trenul Siemens ce va fi testat în 2024 va fi obţinut cu ajutorul unui motor ecologic, a precizat compania germană.

Trenul va asigura legăturile regionale între oraşele Tubingen, Horb şi Pforzheim timp de un an.

Citeşte mai multe despre:   germania