Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Extrema dreaptă, VÂNĂTOARE de migranţi în Germania! Şeful serviciilor secrete se face că nu vede VIOLENŢELE şi o contrazice pe Angela Merkel (VIDEO)

Extrema dreaptă, VÂNĂTOARE de migranţi în Germania! Şeful serviciilor secrete se face că nu vede VIOLENŢELE şi o contrazice pe Angela Merkel (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 07 Sep 2018, 16:28
Extrema dreaptă, VÂNĂTOARE de migranţi în Germania! Şeful serviciilor secrete se face că nu vede VIOLENŢELE şi o contrazice pe Angela Merkel (VIDEO) Externe

Tensiunile din Germania provocate politica premierului Angela Merkel privind migraţia stau să explodeze.
Şeful Serviciului de Informaţii Interne, Hans-Georg Maassen, a afirmat că nu există nicio evidenţă că protestele extremei drepte din oraşul Chemnitz situat în estul Germaniei au inclus acţiuni de hăituire la adresa străinilor, contrazicând-o şi punând-o astfel într-o poziție stânjenitoare pe Merkel.

Maassen a vorbit vineri, într-un interviu pentru Bild, de serioase îndoieli în ceea ce privește "vânători colective" împotriva străinilor, în cadrul unui miting neautorizat care a avut loc în 26 august la Chemnitz
"Împărtășesc îndoielile legate de relatările din presă asupra vânătorilor colective ale extremei dreapta la Chemnitz", a mai spus el, potrivit hotnews.ro, care citează AFP. 

"Nu avem informații fiabile potrivit cărora astfel de vânători în grup ar fi avut loc", a adăugat el.

Or, aceste "vânători colective" au fost condamnate oficial a doua zi de purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel, Steffen Seibert. Acesta a denunțat "ura de pe străzi" care "nu are ce căuta într-un stat de drept". 

Însăşi Angela Merkel a reluat ulterior această expresie și a invocat imagini care arată "foarte clar ura" și "urmărirea persoanelor nevinovate".

Mai mult, şeful serviciilor a pus sub semnul întrebării și autenticitatea unei înregistrări video difuzată atunci pe rețelele sociale și care prezintă cel puțin un tânăr, posibil de origine străină, urmărit pe stradă de bărbați care vociferează. 

"Există motive rezonabile să fie vorba de o informație falsă folosită intenționat pentru deturnarea atenției opiniei publice de la crima din Chemnitz", a spus Maassen, care nu a furnizat alte precizări.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.Au descoperit un aeroport părăsit în urmă cu 50 de ani. Au controlat toată zona şi au rămas uluiţi de ce au mai găsit

(Sursa video: Youtube)

Televiziunea publică ARD, care a cercetat atent acest subiect, a afirmat însă că nimic nu indică faptul că acest videoclip este un "fake", sprijinindu-se pe mărturiile ziariștilor de la fața locului. 

Un nou protest, la apelul unei mici grupări de extremă dreapta Pro Chemnitz, este prevăzut vineri în acest oraș din fosta RDG. 
Orașul este de aproape două săptămâni scena unor violențe şi manifestații, după uciderea prin înjunghiere a unui german pentru care sunt suspectați mai mulți solicitanți migranţi.

Citeşte mai multe despre:   Germania,   Chemnitz,   Angela Merkel,   Hans-Georg Maassen