Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Gest extrem la Londra! Un magazin care aparține unor cetăţeni români a fost incendiat. MAE reacționează în acest caz (VIDEO)

Gest extrem la Londra! Un magazin care aparține unor cetăţeni români a fost incendiat. MAE reacționează în acest caz (VIDEO)

Un articol de: - 09 Iul 2016, 18:17
Gest extrem la Londra! Un magazin care aparține unor cetăţeni români a fost incendiat. MAE reacționează în acest caz (VIDEO) Externe

Gest de revoltă în Marea Britanie! Imigranții au ajus să plătească prețuri mari în urma votului pro-Brexit. Un magazin care aparține unor cetăţeni români a fost incendiat în noaptea de 8 iulie în localitatea Norwich, Marea Britanie.

În acest context, MAE a solicitat autorităţilor britanice să clarifice situaţia şi să prevină orice intensificare a tensiunilor sau a oricăror acte ostile la adresa cetăţenilor români din Marea Britanie, potrivit stiripesurse.ro.

MAE condamnă orice formă de manifestare extremistă sau discriminatorie la adresa cetăţenilor români. Un magazin aparţinând unor cetăţeni români a fost incendiat în noaptea de 8 iulie în localitatea Norwich, Marea Britanie. Ministerul Afacerilor Externe are în atenţie acest incident izolat, care ar putea fi considerat ca având caracter discriminatoriu.

În acest sens, prin intermediul Ambasadei României la Londra, MAE a solicitat autorităţilor britanice să clarifice această situaţie şi să prevină orice intensificare a tensiunilor sau a oricăror acte ostile la adresa cetăţenilor români din Marea Britanie", informează MAE într-un comunicat. 

Statul român intenționează să prevină, prin cooperarea cu autorităţile britanice, o eventuală escaladare a acţiunilor de intimidare a cetăţenilor români. Mai mult, cetăţenii români sunt îndemnați să informeze atât autorităţile britanice competente, cât şi Ambasada României la Londra, în cazul unor astfel de incidente.

„Românii sunt foarte expuși pentru că au fost de-a lungul ultimilor ani au fost ținta unor campanii succesive atât din parte unor publicații importante, cât și din din partea unor lideri politici, inclusiv dintre cei care au susținut Brexitul, fructificând astfel frica de cei diferiți.  

Aceste frici acum sunt dublate după această euforie a succesului care de fapt nu este un succes nici pentru Marea Britanie, care va pierde bani și oportunități de muncă”, a declarat Dan Cărbunaru, jurnalist Calea Europeană, pentru B1TV.

Gest extrem la Londra! Un magazin care aparține unor cetăţeni români a fost incendiat. MAE reacționează în acest caz

 Dramă în fotbalul românesc: încă un nume care a scris istorie a murit!

Citeşte mai multe despre:   Londra,   magazin,   MAE,   romani