Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Google amenință că va închide motorul de căutare

Google amenință că va închide motorul de căutare

Un articol de: Andrei Vlad - 22 Ian 2021, 13:50
Google amenință că va închide motorul de căutare Sursă foto: Hepta.ro Externe

După Facebook și Twitter, un alt gigant al internetului se află în centrul unui mare scandal. Google a amenințat că va bloca motorul de căutare în Australia, dacă guvernul de la Canberra va continua demersul de a obliga compania să plătească instituțiilor media dreptul de a le utiliza conținutul, informează The Verge.

Australia ar putea adopta o lege care ar obliga giganți precum Google și Facebook să negocieze cu trusturile de presă anumite tarife pentru prezentarea rezultatelor în căutări și în agregatoarele de știri. În cazul în care cele două părți nu se vor înțelege, Guvernul va interveni și va stabili prețul.

 

Google, proteste vehemente față de Guvernul Australiei

 

Google a lansat amenințările la doar câteva ore după ce a semnat un acord de plată a conținutului cu mai mulți editori francezi de știri. Este vorba despre un program valabil pe 3 ani, în valoare de 1,3 miliarde de dolari. 

„Împreună cu riscul financiar și operațional greu de gestionat dacă această versiune a codului ar deveni lege, nu am avea altă opțiune reală decât să oprim punerea la dispoziție a căutărilor Google în Australia”, a declarat Mel Silva, director general pentru Australia și Noua Zeelandă, în fața unui comitet al senatului.

În această săptămână, SUA a intervenit în scandal și a cerut Australiei să renunțe la cadrul legislativ pe care vrea să-l implementeze. 

Citeşte mai multe despre:   Google