Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Gorbaciov intenţionează să apere poziţia lui Putin la întâlnirea cu Merkel de la Berlin

Gorbaciov intenţionează să apere poziţia lui Putin la întâlnirea cu Merkel de la Berlin

Un articol de: - 06 Noi 2014, 16:30
Gorbaciov intenţionează să apere poziţia lui Putin la întâlnirea cu Merkel de la Berlin Externe

Ultimul lider sovietic Mihail Gorbaciov a anunţat, joi, că va apăra poziţia lui Vladimir Putin în criza ucraineană şi va denunţa "ingerinţa" americană, la o întâlnire cu Angela Merkel.

"Voi lua ferm apărarea Rusiei şi a preşedintelui Vladimir Putin" la forumul politic programat pentru duminică, cu ocazia ceremoniilor de comemorare a căderii Zidului Berlinului.

"Sunt convins că Putin apără astăzi mai bine decât oricine interesele Rusiei. În politica sa, există, desigur, motive de critici. Dar eu nu vreau să fac aceasta şi nu vreau ca altcineva să o facă", a adăugat el.

"Rusia a creat noi relaţii şi noi structuri de cooperare. Totul era bine, dar aceasta nu a fost pe placul tuturor din Statele Unite", a adăugat Gorbaciov.

"Statele Unite au alte planuri, au nevoie de un alt context, care să le permită să se amestece peste tot. Dacă este bine sau rău, nu îi priveşte. Ceea ce îi interesează este să se implice", a mai menţionat Gorbaciov, laureat al premiului Nobel pentru Pace, citat de AFP.

"Sunt ferm convins că problema Ucrainei este doar un pretext folosit de Statele Unite pentru a se amesteca" în afacerile altor ţări, a conchis el.

Germania marchează duminică 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului, iar cu această ocazie este prevăzută o ceremonie la care sunt aşteptaţi să participe Angela Merkel, Mihail Gorbaciov, preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, şi fostul lider al sindicatului polonez Solidaritatea, Lech Walesa.


Citeşte mai multe despre:   Vladimir Putin,   Angela Merkel