Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Grecia a redeschis terasele cafenelelor şi restaurantelor după o pauză de 6 luni. „Am impresia că am fost readus la viaţă”

Grecia a redeschis terasele cafenelelor şi restaurantelor după o pauză de 6 luni. „Am impresia că am fost readus la viaţă”

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 03 Mai 2021, 15:09
Grecia a redeschis terasele cafenelelor şi restaurantelor după o pauză de 6 luni. „Am impresia că am fost readus la viaţă” Foto: Pixabay Externe

Terasele cafenelelor și restaurantelor din Grecia s-au redeschis după o pauză de șase luni, cauzată de restricțiile impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

 

Terase redeschise în Grecia după șase luni

 

„Înainte de închiderea cafenelelor în noiembrie, veneam în fiecare dimineaţă să îmi beau cafeaua aici şi să discut cu prietenii. (...) Astăzi, am impresia că trăiesc din nou, că am fost readus la viaţă”, a spus Andreas Riminiotis, un pensionar grec aflat la masa unei cafenele. Acum câteva săptămâni, el a fost vaccinat cu serul Pfizer.

„Eram în şomaj de şase luni, mă învârteam în cerc, eram deprimat”, a spus și Yannis Karagiannakis, care este chelner, potrivit AFP.

Yorgos Kavvathas, liderul sindicatului din industria restaurantelor, a susținut că zeci de restaurante, baruri şi cafenele au fost închise definitiv numai în centrul Atenei şi în Salonic. Şase unităţi din zece sunt amenințate cu închiderea. În total, în această industrie lucrează 330.000 de persoane. Kavvathas e îngrijorat mai ales în ceea ce privește restaurantele care nu au și terase.

Condițiile în care s-au redeschis terasele în Grecia:

  • angajaţii trebuie să-și facă teste COVID-19 o dată pe săptămână 
  • angajații trebuie să poarte măşti sanitare
  • cel mult şase persoane pot sta la o masă
  • terasele se închid la ora locală 23:00 pentru a respecta interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii

Anul trecut, Grecia a cheltuit 24 de miliarde de euro pentru a compensa efectele negative ale pandemiei, iar anul acesta își propune să cheltuiască alte 11,6 miliarde.

Pentru revenirea economiei, Guvernul grec se bazează foarte mult pe relansarea turismului, programată pentru 15 mai, și pe campania de vaccinare anticoronavirus.
 

S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!