Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Grecia amână până la 14 septembrie redeschiderea şcolilor. Statul elen va asigura măşti gratuite elevilor

Grecia amână până la 14 septembrie redeschiderea şcolilor. Statul elen va asigura măşti gratuite elevilor

Un articol de: George Lupu - 01 Sep 2020, 18:13
Grecia amână până la 14 septembrie redeschiderea şcolilor. Statul elen va asigura măşti gratuite elevilor Externe

Începutul noului an școlar va fi amânat cu o săptămână în Grecia. Dechiderea școlilor va avea astfel loc pe 14 septembrie, din cauza creşterii numărului de cazuri de infectare cu coronavirus, a anunţat marţi guvernul de la Atena, transmit Reuters.

În plin sezon turistic, Grecia a fost nevoită să impună o serie de restricții în mod gradual cu scopul de a bloca înmulțirea cazurilor noi de coronavirus, amânarea începerii noului an școlar fiind una dintre aceste măsuri.

Marţi, purtătorul de cuvânt al guvernului, Stelios Petsas, a declarat că amânarea este necesară pentru ca familiile să revină din vacanţă în oraşele mari şi să petreacă un timp cu copiii înaintea ca aceştia să se întoarcă la şcoală.

'Îi îndemnăm pe toţi părinţii să se întoarcă acasă împreună cu copiii în zilele următoare şi să se asigure că aceştia rămân sănătoşi (...) până la reluarea cursurilor', a spus Petsas.

Ministrul educaţiei, Niki Kerameus, a precizat că măştile vor fi obligatorii pentru elevi şi pentru profesori în toate spaţiile închise din şcoli. Măştile vor fi puse la dispoziţie în mod gratuit atât în şcolile publice, cât şi în cele private.

 

Începutul anului școlar în România

 

Pe data de 14 septembrie vor fi deschise și în România școlile, în condiții speciale de protecție.

Nelu Tătaru a explicat faptul că dacă o școală înregistrează trei cazuri de coronavirus în trei clase diferite, atunci unitatea de învățământ se închide, iar elevii și profesorii intră în izolare 14 zile. Ministrul a mai spus că părinții trebuie să-i țină pe copii acasă, dacă aceștia se îmbolnăvesc, nu să-i lase la școală. Ei mai trebuie să ia legătura cu medicul de familie și să anunțe instituția de învățământ.Dan Bittman a făcut anunțul surprinzător la care nimeni NU se aștepta niciodată

Tătaru a mai afirmat că majoritatea școlilor vor putea începe orele în scenariul I, adică elevii vor veni la clase. Iar în București nu sunt şcoli care „să nu poată duce” măcar scenariul II. Asta înseamnă desfășurarea cursurilor în sistem hidrid, alternativ - fizic, în clase, și online, de acasă.

 

Măștile nu vor fi asigurate de stat în România

 

Dacă în Grecia statul va asigura măștile necesare pentru participarea la ore, în România vicepremierul Raluca Turcan a anunțat că este imposibil ca executivul să asigure măști de protecție pentru toți copiii și pentru toți profesorii. Categoriile defavorizate vor avea prioritate, a precizat ea.

„Este absolut imposibil ca Guvenrul să asigure măști pentru toți copiii din țara aceasta, pentru toți profesorii. Deci sprijinul guvernamental merge doar către categoriile defavorizate, pe o achiziție deja finalizată la Ministerul Sănătății”, a declarat Raluca Turcan.

Citeşte mai multe despre:   Grecia,   an scolar,   Covid-19