Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Grecia: Aproximativ 25.000 de persoane au manifestat la Atena împotriva măsurilor de austeritate

Grecia: Aproximativ 25.000 de persoane au manifestat la Atena împotriva măsurilor de austeritate

Un articol de: - 01 Noi 2014, 18:08
Grecia: Aproximativ 25.000 de persoane au manifestat la Atena împotriva măsurilor de austeritate Foto: sgtreport.com Externe

Aproximativ 25.000 de persoane, potrivit poliţiei, au manifestat sâmbătă la Atena împotriva măsurilor de austeritate, la apelul Pame, Frontul muncitorilor apropiat de Partidul Comunist, relatează AFP.

"Nu suntem cifre, merităm condiţii de viaţă umane", au scandat manifestanţii în piaţa Syntagma, din faţa Parlamentului de la Atena.

O mie de organizaţii sindicale care reprezintă sectoarele public şi privat din toată Grecia s-au reunit sâmbătă pentru a denunţa că, "pe lângă cei 1,5 milioane de şomeri oficiali, există peste 500.000 de angajaţi care nu sunt plătiţi de mai multe luni".

"Trebuie luată decizia politică de a relansa creşterea, a redeschide uzinele, a crea locuri de muncă şi de a creşte consumul", a declarat Gregoris Papadopoulos, în vârstă de 45 de ani, un fost salariat al fabricii Coca-Cola din Salonic, închisă în urmă cu un an.

Sindicatele din sectoarele privat şi public Gsee şi Adedy au făcut apel la o grevă generală la 27 noiembrie, pentru a denunţa continuarea măsurilor de austeritate în proiectul de buget pentru 2015.

Grecia şi-a luat angajamentul în faţa creditorilor săi de a continua să aplice planul de redresare a finanţelor.

Proiectul bugetului de stat pe 2015, care urmează să fie prezentat Parlamentului până la sfârşitul lui noiembrie, prevede reduceri fiscale, dar continuă în manieră generală politica de austeritate şi reducerea cheltuielilor publice.

Citeşte mai multe despre:   Grecia,   atena,   masuri de austeritate