Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Grecia cere un plan de rezervă pentru gestionarea migraţiei, în cazul în care Ankara renunţă la acordul UE-Turcia

Grecia cere un plan de rezervă pentru gestionarea migraţiei, în cazul în care Ankara renunţă la acordul UE-Turcia

Un articol de: B1 TV - 04 Aug 2016, 10:40
Grecia cere un plan de rezervă pentru gestionarea migraţiei, în cazul în care Ankara renunţă la acordul UE-Turcia Foto: radioiași.ro Externe

Grecia cere un plan de rezervă pentru gestionarea migraţiei, în cazul în care Ankara renunţă la acordul UE-Turcia. Îngrijorările Atenei sunt justificate, în condiţiile în care mai mulţi oficiali turci au declarat în ultimele zile că, dacă Uniunea Europeană nu-şi va respecta promisiunile privind liberalizarea regimului vizelor, acordul din 18 martie privind migraţia va avea de suferit.

Ministrul Migraţiei din Grecia cere Uniunii Europene un plan alternativ privind gestionarea fluxului migratoriu, după ce Ankara a ameninţat la începutul săptămânii că va renunţa la acordul UE-Turcia, dacă blocul comunitar refuză în continuare să ridice vizele de călătorie pentru cetăţenii turci.

"Suntem foarte îngrijoraţi. Avem nevoie, pentru orice eventualitate, de un plan B pentru gestionarea migraţiei", a spus Yannis Mouzales, ministrul Migraţiei din Grecia, potrivit bild.de.

Oficialul grec a cerut o distribuţie mai corectă a migranţilor între statele europene, după ce mai multe ţări central-europene, printre care Ungaria şi Slovacia, s-au opus sistemului de relocare şi au blocat procedura europeană prin invocarea unei plângeri la Curtea Europeană de Justiţie.

Cele 28 de state membre depind de Ankara pentru reducerea numărului de migranţi care ajung în insulele greceşti.

În ultimele zile, ministrul turc de Externe a ameninţat că Ankara se va retrage din acordul UE-Turcia, dacă vizele de călătorie pentru cetăţenii turci nu sunt ridicate. Liderii UE ezită însă, mai ales după epurările ce au urmat puciului din Turcia.

Cancelarul german Sigmar Gabriel a avertizat că Europa nu va fi în niciun caz şantajată de către Turcia. Procesul de ridicare a vizelor de călătorie pentru cetăţenii turci a întâmpinat, iniţial, amânări, din cauza unei dispute cu privire la legea antiterorism.

Peste 257.000 de migranţi au ajuns pe coastele europene de la începutul acestui an.

 Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   Grecia,   migranti,   acord,   UE,   Turcia