Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Grecia: Bisericile vor rămâne închise pe perioada sărbătorilor de Paște în contextul pandemiei de coronavirus

Grecia: Bisericile vor rămâne închise pe perioada sărbătorilor de Paște în contextul pandemiei de coronavirus

Un articol de: Roxana Mirea - 02 Apr 2020, 16:36
Grecia: Bisericile vor rămâne închise pe perioada sărbătorilor de Paște în contextul pandemiei de coronavirus sursa Foto: Pixabay Externe

Bisericile vor rămâne închise pe toată durata sărbătorilor de Paște, după cum a anunțat miercuri Sfântul Sinod, organul suprem al Bisericii Ortodoxe a Greciei, în contextul pandemiei de coronavirus, potrivit Agerpres, care citează AFP.

„Sfânta Liturghie se va transmite cu ajutorul noilor tehnologii”

Paștele ortodox se sărbătorește în acest an pe 19 aprilie, iar Sfântul Sinod a declarat că „înţelege pe deplin neliniştea Republicii Elene în această perioadă crucială”.

Biserica Ordodoxă a găsit o cale de mijloc. Îi sfătuiește pe credincioși să se roage în propriile case, asigurându-i că vor „transmite Sfânta Liturghie folosind mijloacele oferite de noile tehnologii".

Oamenii pot merge în biserici doar pentru rugăciune individuală

În Grecia, 90% din populație este ortodoxă, însă Biserica nu este separată de stat. Prin urmare, guvernul grec a luat decizia de a anula toate evenimentele religioase din biserici. Excepție fac înmormântările. Totuși, oamenii pot merge în lăcașurile de cult doar pentru „rugăciune individuală”.

„Biserica Ortodoxă a Greciei a donat 150.000 de euro”, a declarat Sfântul Sinod, pentru a veni în ajutorul sistemului de sănătate. De asemenea, potrivit aceleiași surse, fiecare membru al organului ecleziastic va dona în același scop o parte din salariu.

Până în acest moment, Grecia are 50 de decese din cauza COVID-19 și 1.415 de oameni infectați.

Și președinta Greciei își donează jumătate din salariu pentru lupta împotriva COVID-19

Katerina Sakellaropoulou, noua preşedintă a Greciei de pe data de 13 martie, a decis să doneze jumătate din salariul său, timp de două luni, în contextul pandemiei de coronavirus, pentru a sprijini lupta împotriva noului coronavirus.

Premierul grec a cerut membrilor guvernului, dar și parlamentarilor majorităţii sale de dreapta să facă același gest.

Și partidul de opoziţie Syriza pare să îmbrățiseze ideea, declarând că această contribuţie ar trebuie să fie "obligatorie, nu opţională, deoarece angajaţii care îşi pierd jumătate din salariu nu au de ales".

„Suntem cu toţii egali în faţa ameninţării sanitare. Însă pentru a o combate, fiecare trebuie să participe, după forţele proprii", a declarat Kyriakos Mitsotakis.

De asemenea, Kyriakos Mitsotakis a mai adus în dicuție o serie de măsuri economice pentru susținerea micilor întreprinzători eleni, care lucrează pe cont propriu. Aceștia ar putea primi până la 800 de euro pe lună, pe toată durata stării de urgență, în anumite condiții.â

Primul caz de infectare cu noul coronavirus la Athos

Primul caz al unui călugăr din vatra ortodoxiei de la Muntele Athos a fost confirmat, anunţă site-ul Ortodoxtimes.com. El se află internat în Spitalul General Universitar "Ahepa" din Thessalonik.

Monahul care locuieşte într-o mare lavră a călătorit în Marea Britanie împreună cu o delegaţie a mănăstirii. Similar cazului numărul 1 al Athosului, şi alţi vieţuitori ai mănăstirii prezintă simptome, fiind carantinaţi în chiliile lor.

Un pelerin italian, deasemenea manifestă simptome de coronavirus după ce a vizitat mănăstirea Hilandar. El se află internat tot la spitalul din Tessalonik cu suspiciunea iniţială de gripă.  

Muntele Athos şi-a închis porţile pentru pelerini din 16 martie, la ordinul guvernului care a interzis slujbele în lăcăşele de cult din întreaga ţară, indiferent de confesiune.  

 

 


 

Citeşte mai multe despre:   Grecia,   coronavirus