Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Grecia: Funcționarii publici au început o grevă națională de 48 de ore, în semn de protest față de restructurările anunțate de Guvern

Grecia: Funcționarii publici au început o grevă națională de 48 de ore, în semn de protest față de restructurările anunțate de Guvern

Funcționarii publici din Grecia au început, miercuri, o grevă națională de 48 de ore, în semn de protest față de restructurările de personal anunțate de Guvern în urma angajamentelor asumate față de creditorii internaționali.

Greva va ține închise toate serviciile publice, școlile și tribunalele, în timp ce spitalele vor funcționa cu un personal diminuat. Și trenurile vor fi afectate de această grevă, cele care merg spre aeroportul din Atena urmând să nu plece din stații timp de patru ore.

Aceste proteste de amploare sunt destinate să pună presiune asupra guvernului de coaliţie pentru a renunţa la măsurile de austeritate nepopulare, transmite Agerpres.

Guvernul de la Atena vrea să acorde salarii reduse pentru un număr de 25.000 de funcţionari publici, urmând ca până în 2015 aproximativ 15.000 din aceşti funcţionari să-şi piardă locurile de muncă.

Citeşte mai multe despre:   Grecia,   atena,   proteste