Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Grecia impune o nouă taxă pentru turiști: Ce sumă vor trebuie să achite cei care vor avea nevoie de îngrijiri medicale în concediu

Grecia impune o nouă taxă pentru turiști: Ce sumă vor trebuie să achite cei care vor avea nevoie de îngrijiri medicale în concediu

Un articol de: Elena Stanciu - 04 Aug 2020, 12:27
Grecia impune o nouă taxă pentru turiști: Ce sumă vor trebuie să achite cei care vor avea nevoie de îngrijiri medicale în concediu Externe

Turiștii care își vor petrece vacanțele în Grecia vor trebui să achite, în curând, o suprataxă de 20 de euro pentru serviciile medicale care le sunt oferite în perioada în care se află pe teritoriul elen, informează Greekreporter. Până acum serviciile medicale de care aceștia beneficiau în perioada șederii în Grecia erau gratuite, excepție făcând cazul spitalizărilor.

 

Grecia va impune o taxă de 20 de euro pentru turiștii care au nevoie de îngrijiri medicale în timpul sejurului

 

Ministrul Sănătății de la Atena, Vassilis Kikilias, a anunțat însă că această taxă va trebui să fie plătită de toți turiștii străini care se prezintă la centrele de sănătate, clinicile regionale sau clinicile ambulatorii de spitale, precum și de cei care primesc îngrijiri medicale în regim de urgență.

De asemenea, vor trebui să scoată bani în plus din buzunar și persoanele care au nevoie de analize de sânge și de analize de tip screening. Totul, conform tarifelor stabilite de sistemul național de sănătate din Grecia.

În ceea ce privește testul pentru infecția cu noul coronavirus, în general, costul acestuia este de sub 50 de euro în spitalele publice.

 

Noi reguli pentru turiștii care ajung în Grecia cu avionul

 

Totodată, autoritățile de la Atena au impus noi reguli pentru turiștii care ajung în țară pe cale aeriană. Astfel, începând de miercuri, 5 august, pe aeoportul Eleftherios Venizelos din Atena se vor putea efectua testele COVID-19 în incinta aeroportului, pentru toti turiștii care doresc, fie că pleacă sau sosesc în Grecia.UN ADEVĂRAT MIRACOL! S-a dus cu iubitul său necredincios la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Când au ajuns acolo, ceva cu totul NEAȘTEPTAT i s-a întâmplat tânărului

“Testul costa 70 de euro și condiția este că trebuie așteptat șase ore în aeroport pentru a primi rezultatul testului. Deci se ajunge doar cu formularul PLF si codul QR, formular care se poate completa și in ziua sosirii, iar testul se poate face în aeroport”, a declarat un turist român pentru B1.RO.

Totodată, turiștii străini care intră în Grecia pe cale rutieră prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas, trebuie să prezinte un test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19, prelevat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene. Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie obligatoriu în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și numărul/seria documentului de călătorie ce va fi prezentat în momentul controlului vamal (pașaport sau carte de identitate).

În același timp, în încercarea de a limita răspândirea noului coronavirus, autoritățile din Grecia au impus obligativitatea purtării măștii de protecție pe punțile navelor care navighează înspre insulele sale, extinzând astfel măsura și în afara spațiilor interioare.

De asemenea, turiștii care ajung în Grecia sunt obligați să poarte masca de protecție în supermarketuri și mijloacele de transport, în magazinele cu amănuntul, birouri, bănci, magazine alimentare și brutării.

Nerespectarea acestor reguli se pedepseşte cu o amendă în valoare de 150 de euro.

Potrivit datelor disponibile în prezent pe site-ul worldometers.info, în Grecia au fost confirmate până acum, peste 4.700 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar bilanțul deceselor a depășit pragul de 200.

Citeşte mai multe despre:   Grecia,   coronavirus