Grecia: Doar patru turiști au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus, din 7.804 de pasageri care au fost testați pe aeroportul din Atena / Pe aeroportul din Creta au fost testaţi şi turiştii români

Grecia: Doar patru turiști au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus, din 7.804 de pasageri care au fost testați pe aeroportul din Atena / Pe aeroportul din Creta au fost testaţi şi turiştii români
Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACAPRESS.COM

Numai patru pasageri au fost testați pozitiv cu noul coronavirus din cei 7.804 de turiști care au fost supuși testelor pe Aeroportul Internațional din Atena în perioada 8-14 iunie, a anunțat marți Secretariatul General pentru Protecție Civilă. În acea perioadă, au fost efectuate 104 zboruri din 19 țări.

Protocoalele sanitare specifice pacienților Covid-19 au fost imediat puse în practică pentru cei 4 pasageri pozitivi, scriegreekcitytimes.com.

Pe 15 iunie, toți pasagerii din cadrul a 15 curse au fost testați pentru COVID-19. Până în prezent, rezultatele a cinci zboruri din Amsterdam, Paris, Doha, Roma și Zurich arată că toate eșantioanele sunt negative. Rezultatele celorlalte zboruri se vor face în curând.

După cum a anunțat premierul Kyriakos Mitsotakis în weekend – Grecia este gata să-i întâmpine pe turiști în această vară cu prioritate la siguranța sănătății.

Acest mesaj a fost reiterat și de ministrul turismului, Haris Theocharis: „Nu s-a făcut nimic la întâmplare întrucât prioritatea absolută a guvernului este siguranța sănătății, deoarece protejarea sănătății și a vieții turiștilor și a lucrătorilor este în mâinile noastre.”

„Să demonstrăm că Grecia – rămânând cea mai atractivă destinație turistică din Mediterana – este, de asemenea, una dintre cele mai sigure țări din lume”, a subliniat el.

Săptămâna trecută, a fost prezentată noua campanie de promovare a turismului din Grecia pentru sezonul 2020, care se adresează publicului străin și platformelor sociale din străinătate, pentru a încuraja turiștii să vină în Grecia. Pe teritoriul elen au fost înregistrate 3.148 de cazuri de coronavirus confirmate și 185 de decese asociate.

Toate testele pentru coronavirus efectuate în prima zi de debut al turismului în Grecia au ieșit negative

Acest anunța re loc în contextul în care autoritățile elene au precizat că primele 250 de teste pentru Covid-19 aplicate turiștilor care au sosit miercuri, prima zi în care Grecia și-a deschis turismul de masă, s-au dovedit a fi toate negative.

Testele au fost efectuate pe aeroportul internațional din Heraklion, Creta. În cursul zilei de joi, autoritățile vor furniza informații despre cel puțin 6.500 de teste prelevate de la pasagerii care sosesc din aproximativ 235 de zboruri internaționale.

Amintim faptul că la Aeroportul Heraklion din Creta a fost testată miercuri fiecare persoană care a venit din România cu o cursă care a adus turiști din București și Cluj Napoca. Testarea a durat peste 3 ore.

Noireguli privind intrarea cetățenilor străini în Republica Elenă

Ministerul Afacerilor Externe a informatcă în cursul zilei de ieri a fost emisăo atenționare de călătorieprin care cetățenii români au fost informați asupra limitării accesului pe cale rutieră în Grecia printr-un singur punct de frontieră, respectiv Kulata-Promachonas, precum și asupra faptului că toate persoanele care intră pe teritoriul Republicii Elene (pe cale aeriană, rutieră sau maritimă) sunt obligate să completeze, cu cel puțin 48 de ore înainte de începerea călătoriei, un formular electronic (Passenger Locator Form), prin intermediul căruia să poată fi asigurată evidența electronică a celor care călătoresc în această țară.

Urmăriți B1TV.ro și pe