Grecia prelungește carantina națională până pe 7 decembrie

Grecia prelungește carantina națională până pe 7 decembrie

Autoritățile din Grecia au decis prelungirea carantinei la nivel național până pe 7 decembrie, având în vedere creșterea numărului de cazuri de COVID-29 de pe teritoriul țării, scrie Reuters.

Grecia prelungește carantina națională până pe 7 decembrie

Creșterea infecțiilor cu coronavirus din luna octombrie a forțat guvernul elen să impună a doua carantină națională a Greciei de la începutul pandemiei.

Țara a totalizat un număr de 97.288 de cazuri COVID-19 și 1.902 de decese în timpul pandemiei, nordul Greciei fiind cel mai afectat.

În ciuda semnelor că numărul cazurilor zilnice de infectare este în scădere, „Grecia va putea planifica o revenire la normalitate numai atunci când presiunea asupra sistemului său de sănătate începe să se diminueze”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Stelios Petsas.

„Deocamdată, extindem restricțiile actuale împotriva coronavirusului până luni, 7 decembrie, la 6 dimineața”, a menționt acesta în timpul unei conferințe televizate.

Până la acea dată, țara este complet închisă. Școlile își vor desfășura activitatea în online, munca se va face de acasă, acolo unde este posibil, iar magazinele non-alimentare se vor închide.

Singurele unități care rămân deschise sunt farmaciile și marile lanțuri de hypermarketuri, anunță autoritățile.

Grecii contestă aceste restricții și spun că autoritățile s-au grăbit, temându-se că economia țării va intra într-un declin considerabil. În paralel, tinerii deja se organizează pe rețelele sociale pentru a declanșa ample proteste împotriva guvernanților.

Grecia a impus o interdicţie de circulaţie pe timp de noapte

La începutul lunii, autoritățile elene impuneau o blocare parțială în Grecia. Barurile și restaurantele din zonele cu risc ridicat au fost închise, iar utilizarea măștilor de față a devenit obligatorie la nivel național.

Mai mult, Grecia a adoptat o interdicţie de circulaţie pe timp de noapte,după o creştere semnificativă a numărului de noi infectări zilnice care a adus o presiune asupra sistemului sanitar.

Astfel, secretarul de stat pentru protecţie civilă, Nikos Hardalias, a anunţat o interdicţie de circulaţie pe timp de noapte în întreaga ţară, „între orele locale 21.00 (19.00 GMT) şi 05.00 (03.00 GMT)”.

Prin urmare, vor fi permise doar„deplasările în scop de serviciu şi sanitar”vor fi autorizate, a precizat Hardalias.

„Din păcate, coronavirusul știe să treacă prin crăpăturile neglijenței câtorva, ceea ce subminează efortul multora. Și vremea bună încetează să mai fie aliatul nostru, întrucât în ​​curând vom petrece tot mai mult timp în interior. De aceea trebuie să acționăm acum. Acum. Înainte ca unitățile de terapie intensivă să fie copleșite sub greutatea vieților puse în pericol. Trebuie să acționăm unde avem capacitatea de a detecta și urmări cazurile ”, anunța și premierul, potrivit greece.greekreporter.com.

Urmăriți B1TV.ro și pe