Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Green Bank, orașul din SUA unde telefoanele mobile, televizoarele și radio-ul sunt interzise

Green Bank, orașul din SUA unde telefoanele mobile, televizoarele și radio-ul sunt interzise

Viața fără televizor, telefon mobil sau Internet poate părea, pentru mulți, de neconceput sau chiar o adevărată pedeapsă. Sunt însă şi oameni care exact asta își doresc. Este şi cazul locuitorilor oraşului american Green Bank.

Cei 149 de locuitori ai oraşului Green Bank, din statul american Virginia de Vest, nu au acces nici la rețelele de telefonie mobilă, nici la Internet și nici măcar la un radio, scrie Daily Mail.

Motivul: orășelul Green Bank este situat chiar în mijlocul zonei unde orice fel de comunicații sunt interzise.

În această regiune, creată special pentru a putea asigura buna funcționare a Observatorului Astronomic Național și a celui mai mare radiotelescop rotativ din lume, autoritățile americane au interzis folosirea oricăror echipamente electronice, ale căror radiații electromagnetice pot perturba buna funcționare a telescopului.

Și pentru a se asigura că rezidenții orășelului respectă întocmai regulile, patrulele de poliție verifică orice semnal electronic ce ar putea încălca interdicția.

Singurii care fac excepție sunt angajații serviciilor de intervenție, care pot utiliza radioul. În plus, în oraș există un singur telefon public. Nu în ultimul rând, localnicii pot avea acces la Internet numai dacă utilizează conexiunile dial-up.

Dacă pentru majoritatea oamenilor un asemenea stil de viață pare destul de restrictiv, din anul 2000 și până în prezent, câteva zeci de persoane s-au stabilit de bunăvoie în Green Bank, considerând că astfel vor duce o viață mult mai sănătoasă și nu vor mai fi atât de expuși radiațiilor de la echipamentele electrocasnice.

Citeşte mai multe despre:   tehnologie,   radiatii,   internet