Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Grevă de amploare în rândul angajaţilor din transporturile aeriene și feroviare din Spania: Avertisment al Ministerului de Externe pentru românii care se află în Peninsula Iberică

Grevă de amploare în rândul angajaţilor din transporturile aeriene și feroviare din Spania: Avertisment al Ministerului de Externe pentru românii care se află în Peninsula Iberică

Un articol de: Sebastian Pricop - 16 Apr 2019, 09:32
Foto: Pixabay Externe

O serie de greve de amploare creează probleme uriaşe în sectorul transporturilor din Spania. Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de călătorie pentru românii care vor tranzita această ţară în următoarele săptămâni.

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că, în perioada 15-28 aprilie 2019, sunt anunțate o serie de greve în transporturile aeriene și feroviare.

Astfel, a fost declanșată o grevă a personalului de securitate din Aeroportul Adolfo Suarez Madrid Barajas. Greva afectează serviciile de control de securitate și acces în zonele de îmbarcare din cele 4 terminale ale aeroportului. Se recomandă celor ce urmează să folosească acest aeroport să se prezinte din timp pentru realizarea formalităților de îmbarcare. Greva se va extinde, în zilele de 21 și 24 aprilie 2019, la toate aeroporturile din Spania.

În perioadele 15-17 aprilie și 22-24 aprilie 2019, piloții companiei aeriene Air Nostrum se vor afla în grevă. Astfel, o mare parte a zborurilor interne din Spania pe care această companie le efectuează în mod normal vor fi afectate. Se recomandă celor care au de efectuat un zbor intern în Spania să verifice din timp dacă urmează să călătorească cu această companie și dacă zborul este sau nu afectat de această grevă.

Începând cu 17 aprilie 2019, intră în grevă sindicatele din infrastructura feroviară, de la liniile de tren de mare viteză și lucrătorii din porturi. Se recomandă cetățenilor care au de efectuat călătorii cu trenurile de mare viteză sau cu feriboturile din porturile spaniole să verifice din timp dacă le vor fi sau nu afectate planurile de deplasare.

În perioada 18-28 aprilie vor fi în grevă lucrătorii care asigură controalele de securitate în gările din Spania. În cazul călătoriilor cu trenul în Regatul Spaniei, se recomandă prezentarea mai din timp în gara de plecare, din cauză că timpii necesari efectuării controlului de securitate vor fi mult mai mari decât cel obișnuit", arată Ministerul Afacerilor Externe, care pune şi mai multe numere de telefon şi pagini de internet la care românii pot apela pentru a se informa sau a cere sprijin.
 

Citeşte mai multe despre:   Spania,   Ministerul de Externe
 
 
 
Loading...